Bitliste yeni Hababamlar yetiştiriyor

Bitliste yeni Hababamlar yetiştiriyor -Hababam Sınıfı filminde gülen çocuk karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Vedat Coşkun, Bitlisin Güroymak ilçesinde öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmayla yeni Hababamlar yetişt


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur - Şener Toktaş - Türk sinemasının unutulmayan filmlerinden Hababam Sınıfında gülen çocuk karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Vedat Coşkun, Bitlisin Güroymak ilçesinde yürüttüğü çalışmayla yeni Hababamlar yetiştirmenin uğraşını veriyor.
     Güroymaklı öğrencileri tiyatroyla buluşturmak amacıyla kaymakamlık desteği ile başlatılan çalışma kapsamında ilçeye gelen oyuncu Vedat Coşkun, lise öğrencilerine ve öğretmenlere yönelik açtığı kursta yeni yetenekler keşfediyor.
     Hababam Sınıfı ile başlayan oyunculuk yaşantısına 237si başrol olmak üzere 500 dolayındaki tiyatro oyunu ve birçok sinema filmi ile devam eden gülen çocuk Coşkun, tiyatro kursu ile yeni Hababamlar yetiştiriyor.
     Çalışmalarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Coşkun, Güroymakta tiyatro konusunda yetenekli çocuk ve gençler bulunduğunu söyledi.
     İlçede çalışmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Coşkun, Güroymakta yeni Hababamlar ve daha yetenekli oyuncular yetiştirmek için çalıştığını ifade etti.
     Coşkun, ilçedeki kitleleri içine alan bir tiyatro hareketi planlayarak böyle bir çalışma başlattıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Şu an tüm lise öğrencilerini ve öğretmenleri içine alan bir tiyatro kursumuz var. Bunların arasından büyük yeteneklerin çıkacağına inanıyorum. Ekibimde bulunan 38 oyuncu ile bu maceraya girdik. Biz tiyatroyu ustalarımızdan öğrendik. Ben oyunculuğa Hababam Sınıfı ile başladım ve usta sanatçı Münir Özkulun tornasından geçtim. Bu öğrenciler de tiyatroyu hem ustasından öğrenecek hem de iyi bir eğitim alacak. Alacakları eğitimden sonra her birinin benden daha başarılı olacağına inanıyorum.
     Güroymaklı çocuklarla dünya klasiklerinden Anton Çehovun yazdığı ve Nil Saymırın uyarladığı Sevgili Doktor adlı tiyatro oyunu üzerinde çalıştıklarına değinen Coşkun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla da Çanakkale Geçilmez adlı bir oyun sahneleyeceklerini kaydetti.
     Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ise usta tiyatrocu Coşkunun yaklaşık 2 aydan bu yana ilçedeki öğrenci, öğretmen ve gençlerle buluştuğunu bildirerek, İleri de bu çocuklarımız, amatör veya profesyonel şekilde tiyatronun içinde olacak. Çocuklarımızı iyi yerlerde görmekten mutluluk duyacağım diye konuştu.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste yeni Hababamlar yetiştiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER