Bitlis Özel İdaresine ek kaynak gönderildi

Bitlis Özel İdaresine ek kaynak gönderildi


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İl Özel İdaresine 3 milyon 672 bin lira ek kaynak gönderildiğini bildirdi.
     Milletvekili Demiröz, sert geçen kış şartları nedeniyle Bitlis Özel İdaresinin karla mücadelede büyük zorluklar yaşadığını hatırlattı.
     İl Özel İdaresinin mevcut bütçeyle çalışma yapmasının mümkün olmadığını ifade eden Demiröz, şunları kaydetti:
     Bizler gerek Maliye Bakanımızla, gerekse Başbakanımızla çeşitli görüşmeler yaptık. Bunun sonucunda ilimize 3 milyon 672 bin lira ek kaynak çıkarttık. Bu kaynakla İl Özel İdaresinin açıkları giderilmiş oldu. Bu kaynak daha önce oluşan personel ve araç kiralama giderlerine harcanacak.
     Milletvekili Kiler ise, Bitlisin bu yıl son 30 yılın en şiddetli kışını yaşadığını anımsattı.
     Ekiplerin kapanan yolları açma konusunda imkansızlıklara rağmen, gece gündüz demeden, kimseyi mağdur etmeden büyük fedakarlık göstererek çalıştığını ifade eden Kiler, açıklamada şunlara yer verdi:
     Özel İdarenin fedakarca çalışan bütün personeline bir kez daha teşekkür ediyorum. Ekipler yolları açmak için, araçları yetmediği zaman kiralama yöntemiyle araç sayısını yükselterek, çalışmalarını sürdürdü. Bu çalışmaların sonucunda ciddi bütçe açığı oluştu. Hizmetlerin devam etmesi için Başbakanımız ve Maliye Bakanımız ile görüşmeler yaparak kendilerinden destek istedik. Ayrıca Maliye Bakanımız İl Başkanlığı Kongremize geldiğinde Bitlise yağan karı görmüştü. Talebimizde ne kadar haklı olduğumuzu gördüğü için 3 milyon 672 bin liralık ödeneği İl Özel İdaremize göndermiştir. İlimize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bitlis Özel İdaresine ek kaynak gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER