Bitlis Valisi Yılmaz:

Bitlis Valisi Yılmaz: İl olarak 4+4+4 sistemine hazırız


BİTLİS (A.A) - Vali Nurettin Yılmaz, Bitliste eğitimde sıkıntının olmadığını ve 4+4+4 sistemine, il olarak hazır olduklarını söyledi.
     Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni dersliklerimiz, öğrenci yurtlarımız ve yatılı okullarımızla, 4+4+4 sistemine rahatlıkla geçeceğiz dedi.
     İl merkezinde ve ilçelerde yeni okul binalarının yapılacağını kaydeden Yılmaz, Tatvan-Bitlis karayolunun Üçyol mevkisininden merkeze kadar uzanan alanın, eğitim vadisi olarak adlandırılabileceğini ifade etti.
     Alanda 168 derslik yapıldığını belirten Vali Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu dersliklerden 48i bu sene eğitim öğretime hazırlanıyor. Üniversitenin yanına 600 yataklı öğrenci yurdu yapılıyor. İl merkezi ve ilçeler olarak eğitimde en ufak bir sorun yaşamayacağız. İnşallah öğrencilerimiz önümüzdeki yıl eğitim öğretim sezonuna sorunsuz başlayacak. Eğitim yatırımlarımız hızla devam ediyor. İlçelerde yeni okul binaları yapılıyor. Kamu olarak yaptığımız yatırımlar var. Vatandaşlarımızın yaptığı destekler var. Eğitimini devam ettirmek isteyen öğrencilerimize, her türlü imkanı sağlamış durumdayız.
     Bitliste eğitim alanında çok büyük çalışmaların olduğunu, eğitimde iş adamlarının, Milli Eğitim Müdürlüğünün, üniversite yönetiminin büyük emek sarf ettiğini belirten Yılmaz, eğitim için emek veren herkese teşekkür etti.
     (YO-BRN-BHT)
<< Önceki Haber Bitlis Valisi Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER