Bodrumda Parmak İzlerim resim sergisi

Bodrumda Parmak İzlerim resim sergisi -Ressam Memik Kibarkayanın parmaklarını kullanarak yaptığı resimlerden oluşan sergi Bodrumda açıldı


MUĞLA (A.A) - Ressam Memik Kibarkayanın parmaklarını kullanarak yaptığı resimlerden oluşan Parmak İzlerim isimli sergi, Bodrumda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde açılan sergide Kibarkayanın, parmaklarını kullanarak yaptığı portrelerden oluşan resimler yer alıyor.
     Malzeme olarak kıyma makinesinden geçirilmiş ya da ezilmiş pastel boya kullanan Kibarkaya, resimlerini süzgeç kağıda yapıyor.
     Kibarkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, parmakla resim yapmanın kendisini daha özgür hissettirdiğini, resim yaparken kağıda dokunmanın muhteşem bir duygu olduğunu söyledi.
     İnsan yüzlerinin kendisini çok etkilediğini, bu nedenle portre çalışmalar yaptığını ifade eden Kibarkaya, Anadolu insanının çektiği acıları portrelerinde işlediğini dile getirdi.
     Kibarkaya, asıl mesleğinin veteriner hekimlik olduğunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda bir süre çalıştığını söyledi.
     Sergi, 17 Ekime kadar gezilebilir.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda Parmak İzlerim resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER