Bodrumda deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrumda deniz dibi temizliği yapıldı -Gönüllü bir dalgıç tarafından yapılan çalışmada deniz dibinden klozet kapağı, otomobil lastiği, hoparlör, çanak anten gibi birçok atık çıkarıldı


MUĞLA (A.A) - Bodrumda gönüllü bir dalgıç tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.
     Bodrumlu dalgıç Osman Kızılağaç, Kumbahçe Sahilinden sandalla açılarak denize tüpsüz dalış yaptı. Yaklaşık 2 saat deniz dibi temizliği yapan Kızılağaç, çıkarttığı çöpleri sandalla sahile taşıdı.
     Kızılağaç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, temizliği deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla yaptığını söyledi.
     Deniz dibinden otomobil lastiği, battaniye, boru, cam ve plastik şişe gibi pek çok atık çıkarttığını anlatan Kızılağaç, "Denizin dibinde ne ararsan var. Boru, klozet kapağı, hoparlör, çanak anten... Söylenecek başka bir kelime yok" dedi.
     Kızılağaç, yaklaşık 5 yıldan bu yana gönüllü olarak her yıl deniz dibi temizliği yaptığını ifade ederek, "Sırf insanlarımız daha duyarlı olsun diye bu işe gönül verdim. İnşallah insanlar artık çevreyi, denizleri kirletmez. Gelecek nesillere temiz bir deniz, temiz bir çevre bırakmalıyız" diye konuştu.
     Sahilde biriktirilen çöpler, daha sonra belediye ekiplerince çöp aracı ile alındı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda deniz dibi temizliği yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER