Bodrumda prematüre doğan ikizlerin yaşam öyküsü

Bodrumda prematüre doğan ikizlerin yaşam öyküsü -8 aylık erken doğumla 1 kilo 300 gram ve 1 kilo 450 gram ağırlığında dünyaya gelen prematüre ikizler, yapılan bakımın ardından 2 kiloya ulaştı ve taburcu edildi -Acıbadem Bodrum Hasta


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 8 aylık erken doğumla 1 kilo 300 gram ve 1 kilo 450 gram ağırlığında dünyaya gelen prematüre ikizler, yapılan bakımın ardından 2 kiloya ulaştı ve taburcu edildi.
     Milas ilçesinde yaşayan Bülent Üstek ile evli olan Asu Üstek, 8 aylık hamile iken 6 hafta önce erken doğumla Acıbadem Bodrum Hastanesinde ikiz bebek dünyaya getirdi. Prematüre doğan ikizlerden İsmet adı verilen erkek bebek 1 kilo 450 gram, Armina adı verilen kız bebek ise 1 kilo 300 gram doğdu. Hastanede 6 hafta boyunca tedavi gören ikiz bebekler, sağlıklı bir şekilde gelişerek bugün 2 kiloyu aştı ve taburcu edildiler.
     Acıbadem Bodrum Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuna Gül Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrumda ilk kez prematüre bir bebeğin bakımının büyük şehirlere gönderilmeden yapılabildiğini anlattı.
     Daha önce prematüre dünyaya gelen bebeklerin en yakın şehir olan İzmire gönderildiğini bildiren Gül Han, İlk defa bu kadar küçük prematüre bebeğin ilk bakımı, tedavisi, izlemi Bodrumda gerçekleştirildi. Sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler dedi.
     Bebeklerin 32 haftalıkken dünyaya geldiğini kaydeden Gül Han, şöyle konuştu:
     32 haftalık, yani vücut sistemleri olgunlaşmadan doğmuş olduklarından birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalma riskleri vardı. İsmet bin 450 gram, Armina bin 300 gram doğmuştu. Zaman içerisinde bütün bebekler gibi onlarda da yaklaşık 200 gram kilo kaybı oldu. Arkasından özel beslenme ile her ikisi de 2 kiloyu geçti. Şu anda hiçbir hayati tehlikeleri yok. Gelişmeleri için anne sütü ile beslenme öneriyoruz, bir takım takviyeler ve vitaminler ile güzel bir bakım görecekler. Onun dışında bir şeye ihtiyaçları yok.
     Bodrumda yeni doğan ünitesi bulunmadığını dile getiren Tuna Han, Bodrumda herhangi bir yeni doğan yoğun bakımı olmadığı için anne karnında sevk ön planda. Anne karnında sevk olamadığı durumda ise ambulansla sevk söz konusuydu. Bu sevklerde de çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyordu diye konuştu.
     Anne Asu Üstek ise bebeklerini ilk gördüğünde yumurtadan çıkan tüysüz yavruya benzettiğini ve çok şaşırdığını belirterek, Ama sağlıklı bir şekilde büyüdüler ve kucağımıza aldık. Şu anda altıncı hafta içindeyiz. Kiloları normale dönmeye başladı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda prematüre doğan ikizlerin yaşam öyküsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER