Bodrumda turizm toplantısı

Bodrumda turizm toplantısı -Turizmde 2012 yılı ve Geleceğin Turizminde Bodrumun yeri konulu konferans düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda, Turizmde 2012 yılı ve geleceğin Turizminde Bodrumun yeri konulu konferans düzenlendi.
     İlçeye bağlı Turgutreis beldesindeki Gardens Of Babylon Otelde Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, 2012 yılında dünyadaki ekonomik krize rağmen Muğla ve Bodrum özelinde turizmi yüzde 1 artışla kapattıklarını söyledi.
     Bunun olumsuzluklara rağmen başarı olduğunu dile getiren Gödekmerdan, 2012 yılında bir otelimizde zehirlenme oldu. O tarihten sonra gıda denetimlerimize ağırlık verdik. Bütün tesislerimizde denetimler yaptık dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum esnafının turizme çok katkı sağladığını vurguladı.
     Çevre temizliğine dikkat ettiklerini ve gelen turistleri rahat ettirdiklerini anlatan Kocadon, Bunun da verimini son 4 yılda aldığımızı düşünüyorum. Türkiye genelinde 2012 yılında az da olsa bir düşme gözüküyor. Ama Muğlaya baktığımızda büyümeyi yakaladık. Bodrumda 2009 yılından 2012 yılına kadar turizmdeki büyüme yüzde 40 diye konuştu
     Turizm piyasasına da değinen Kocadon, Bu pastanın yüzde 70ini İngiltere ve Hollanda temsil ederken, bu pazarlarda daralma varken Bodrum bu başarıyı bir şekilde yakalamış. Bunu hem beraber yaptık diye konuştu.
     Tanıtımın biraz daha artması gerektiğini vurgulayan Kocadon, şöyle konuştu:
     Marka çalışmasına önem verdik. Biz göreve geldiğimizde maalesef bir turizm logomuz bile yoktu. Bugün dünya fuarlarında Bodrum logosuyla tanıtılıyor. Lütfen birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim. Bodrumu dünyaca ünlü birçok firma tercih ediyor. Bodrumun marka olmasının göstergesi, hem Anadolu halkı tarafından hem dünya insanı tarafından tercih edilmesidir. En büyük hedeflerimizden bir tanesi turizmin alternatif çeşitlerini Bodruma getirerek 12 ay turizmle bu işleri daha da taçlandırmak.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, turizmin dünyadaki en önemli sektör haline gelmeye başladığını söyledi.
     Turizmde Türkiye için birçok rakamlar verildiğini ifade eden Özer, Türkiyede turizm geliri 29-30 milyar dolar. Muğlanın gerçekten çok farklı bir yapısı var. Sahiliyle, turizm amaçlı sportif faaliyetleriyle, bütün sit alanları, orman alanları ile tüm turizm bölgelerinden farklılığı var. Ama koşturmanın zor olduğu bir bölgede yaşıyoruz. İki havaalanı, aynı zamanda gümrük kapılarımız var. Son 3 yıla baktığımızda bazı pazarlarda, özellikle İngiltere pazarında 1 milyona yaklaşan düşüşler var dedi.
     Belli pazarlarda artış olduğunu anlatan Özer, Türkiyedeki ve dünyadaki sıkıntılı rakamlara rağmen İngiliz pazarında son 3 yılda kaybettiğimiz yüzde 10 kayıplara rağmen geçen seneyi yüzde 1 gibi bir artışla kapatıyoruz. Bu da diğer pazarlarımızdaki artışların çok doğru ve önemli noktalara geldiğini gösteriyor diye konuştu.
     Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Bodrumun dünya çapında önemli bir yer olduğunu belirterek, Bodrum Muğlada vergi sıralamasında birinci. Muğla ise Türkiye genelinde altıncı sırada. Bunun da sebebi turizmin bu bölgede yaygın olması dedi.
     Konferansa Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda turizm toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER