Bodrum ve İzmirdeki eş zamanlı operasyon

Bodrum ve İzmirdeki eş zamanlı operasyon -Bodrum Belediyesine İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddialarıyla düzenlenen operasyon kaps


MUĞLA (A.A) - Bodrum Belediyesine İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddialarıyla düzenlenen operasyon kapsamında yargılanan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Mehmet Özsert, eski Bodrum Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı.
     Duruşmada, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından savcı, tutuklu sanık Özsertin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de savcılığın görüşüne uygun olarak sanık Özsertin tahliyesine karar verdi.
     Böylece dava kapsamında yargılananların tümü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış oldu. Duruşma, daha sonra eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
     Eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin büyüklüğünü ve adalete olan inançlarını bir kez daha gördüklerini söyledi.
     Adaletin bir gün herkese lazım olacağını ifade eden Kocadon, Adaletin büyüklüğünü bugün tutuklu bulunan belediye meclis üyemiz Mehmet Özsertin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasıyla bir kez daha görmüş olduk dedi.
     Mehmet Kocadon, tutuklu bulunduğu dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığından alındığını, yeniden belediye başkanlığı görevine dönebilmek için Bodrum Kaymakamlığına dilekçe verdiğini ifade etti.
     Başkanlık görevini yürüttüğü 3 yıl boyunca gece gündüz çalışan bir belediye başkanı olarak Bodruma yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu kaydeden Kocadon, Tahliye olduktan sonra tüm Türkiyenin gördüğü gibi büyük bir sevgi seliyle karşılaştım. Allah yaşarken herkese bu sevgi selini görmeyi nasip etsin. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan Bodrumu uluslararası barış topluluğu olarak yönettik. Bunun semeresini Bodrum ve Anadolu halkı bana en güzel şekilde gösterdi dedi.
    
     -Olay-
    
     Bodrum Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile 28 Mayısta Bodrum ve İzmirde 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddialarıyla gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Özsert, Bodrum Belediyesi İmar Servisi Müdürü Haluk Aytı, Fen İşleri personeli Onur Çevik, işletmeci Oktay Baysal, iş takipçisi Niyazi Doğan, turizmci Yüksel Aslan, elektrikçi Saim Görgülü ve müteahhit Vahit Kara tutuklanmıştı.
     Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce sanıklardan Mehmet Kocadon, Haluk Aytı, Onur Çevik, Oktay Baysal, Niyazi Doğan, Yüksel Aslan, Saim Görgülü ve Vahit Karanın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar vermişti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bodrum ve İzmirdeki eş zamanlı operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER