Boğulma olaylarına karşı şamandıralı güvenlik önlemi

Boğulma olaylarına karşı şamandıralı güvenlik önlemi -Mersinde, yaz aylarındaki boğulma olaylarının önüne geçebilmek için sahil şeridinin 17 kilometrelik bölümüne, şamandıralarla güvenlik şeridi çekildi


MERSİN (A.A) - Mersinde sahil şeridinin deniz girmek isteyenlerin ağırlıklı olarak kullandığı 17 kilometrelik bölümüne, boğulma olaylarının önüne geçebilmek için şamandıralarla güvenlik şeridi çekildi.
     Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, kent merkezine en yakın denize girilebilecek bölge özelliğine Mezitli ilçesinin sahip olduğunu belirtti.
     İlçenin yaz aylarında tam anlamıyla günübirlik ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Sığırcıklıoğlu, daha önce sahilde bulunan sitelere ait iskelelerin sökülmesiyle, deniz içinde fark edilmeyen derinliklerin oluştuğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Bu durum yüzme bilmeyenler için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Mezitli Belediyesinin tüm uyarılarına rağmen aynı bölgede her yıl üzücü olaylar yaşanıyor. Biz de bunun önüne geçebilmek adına, sahil bandının 17 kilometrelik bölümüne uyarı tabelaları ve şamandıralarla güvenlik şeridi çektik. Vatandaşlarımızdan ricamız sahilde bulunan uyarı levhalarını dikkate alsınlar ve bu bölgelerde tedbirli olsunlar. Yaz döneminin başlamasıyla birlikte, sahilde denize girecek olan vatandaşlarımızın, hem can güvenliği hem sağlıklı denize girmesini sağlamak amacıyla Mezitli Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da gereken önlemleri almak için burada bulunuyoruz. Çalışmalarımız rutin, her sene, yapılmakta olan bir dizi önlemlerin başlangıcıdır. Umarım bu sene denize girecek olan vatandaşlarımız sağlıklı ve can güvenlikleri korunmak kaydıyla bir yaz dönemi geçirirler.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Boğulma olaylarına karşı şamandıralı güvenlik önlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER