Boluda Eğitimde İnovasyon semineri

Boluda Eğitimde İnovasyon semineri -Sivil Toplum Akademisi Başkanı Dr. Benek: -Eğitimde inovasyon kültür, toplumsal değişimi, demokratikleşmeyi tetikleyen önemli bir kavramdır


BOLU (A.A) - Sivil Toplum Akademisi Başkanı Dr. İsmail Benek, Eğitimde inovasyon kültür, toplumsal değişimi, demokratikleşmeyi tetikleyen önemli bir kavramdır dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans salonunda okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik Eğitimde İnovasyon konulu seminer düzenlendi.
     Seminerde konuşan Sivil Toplum Akademisi Başkanı Dr. İsmail Benek, İnovasyonun çağın ihtiyacı olduğunu her bireyin de taze gıdası olduğunu ifade etti. Benek, Yeniden düşünmek, yeniyi düşünmek, yeni ihtiyaçları fark etmek ve buna göre öğrenci merkezli eğitim, hasta merkezli bir hastane, toplum merkezli bir devlet, vatandaş merkezli bir kamu yöneticiliği geliştirmek gerektiğini söyledi.
     İnovasayonun yenilikçi ve birinin birine anlattığı bir süreç olduğuna işaret eden Benek, Çağın dijital bir özelliği var. Bilişim çağındayız. Bilgi hızı ve düşünme hızı çok yüksek eylem ve organizasyon hızı da bilgi ve planlama ile paralel olmazsa öğrencilerin ne talepleri karşılanır ne de öğretmen ve öğrenme organizasyonu yeterli olur. Eğitimde inovasyon bence diğer alanları yani sanayi, kültür, toplumsal değişimi, demokratikleşmeyi tetikleyen önemli bir kavram. Bizde bu amaçla buradayız diye konuştu.
     İnovasyon beraber öğrenme süreci olduğunu ifade eden Benek, Her yeni fikir beyinde stoktur ve gün yüzüne çıkmamıştır. Karşı tarafın yeni fikirlere açık olması ve farklı sözü duymaya açık olması gerekir. Öğrencilerin taleplerini doğru anlama, toplumun eğitim taleplerini iyi anlama, yeni fikirlere açık olmak, yeni düşüncelerin üzerinde müzakere kültürüne açık olmak, farklılıkları bir arada tutuma ve barındırma, eğitimde günceli takip etmek, eğitimde öğretmenin yeni süreçleri kendini dahil etmesi buna dayalı katılımcı bir süreçle yeni sonuçlar ve mutlu insanlar gibi konuların üzerinde duracağız şeklinde konuştu.
     (TZL-EG-ATA)
<< Önceki Haber Boluda Eğitimde İnovasyon semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER