Bolu, av turizminde de iddialı

Bolu, av turizminde de iddialı -Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçeleri ile Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, av meraklılarının ilgi odağı oldu -Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Akay: -"Av turizmi bölge halkına da katkı sağlıyor"


BOLU (A.A) - Bolu, Abant, Kartalkaya ve Yedigöller gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra av turizminde de iddiasını sürdürüyor.
     Yurt içi ve dışından gelen avcılar, Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçeleri ile Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında belirlenen kota dahilinde ücret karşılığı geyik, karaca ve domuz avlıyor.
     Geçen yıl Boluya gelen 15 avcı, rehberler ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri gözetiminde bölgede avlandı.
     Bu yıl ise avcılar için 3 karaca, 8 geyik ve 25 domuz kotası belirlendi.
     Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, AA muhabirine avcıların her karaca için 300 ila bin, geyik için 5 ila 7 bin 500 ve yaban domuzu için 500 lira ödediğini söyledi.
     Avcıların Boluya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Akay, av turizminden köylülerin de faydalandığını dile getirdi.
     "Bu hayvanlar hangi köyün sınırı içinde vurulursa vurulan hayvanın bedelinin yarısı köyün tüzel kişiliğine aktarılıyor" diyen Akay, "Av turizmi bölge halkına da katkı sağlıyor. Aldığımız önlemler sayesinde kaçak avlanmanın önüne geçildi. Köy halkının bilinçlenmesi ve avcıların doğaya sahip çıkması sonucunda kaçak avlanma yok denecek kadar azaldı" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Bolu, av turizminde de iddialı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER