Çözüm süreci

Çözüm süreci -Badıllı aşireti lideri Sayid Badıllı: -"AK Partinin tek başına iktidar olması sorunun bitirilmesi için gerekli olan güçlü siyasi iradeyi sağladı" -"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hadiseyi çözmede gözü kara


ŞANLIURFA (A.A) - Necip Fazıl Çelik - Güneydoğu Anadoludaki önde gelen ailelerden Badıllı aşireti lideri Sayid Badıllı, çözüm sürecine ilişkin, "AK Partinin tek başına iktidar olması, sorunun bitirilmesi için gerekli olan güçlü siyasi iradeyi sağladı" dedi.
     AA muhabirine açıklama yapan Badıllı, terörün yaklaşık 30 yıldır, Türkiyede özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadoluda telafisi zor yaralar açtığını söyledi.
     Uzun yıllar devam eden terör olaylarının sona ermemesinin en temel sebebinin güçlü bir siyasi irade noksanlığı olduğunu belirten Badıllı, "AK Partinin tek başına iktidar olması sorunun bitirilmesi için gerekli olan güçlü siyasi iradeyi sağladı. Birçok siyasi bundan korktu, elini taşın altına koymaya cesaret edemedi. Oysa bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hadiseyi çözmede gözü kara bir liderdir" görüşünü dile getirdi.
     Badıllı, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle en fazla, eğitimin geri kaldığına işaret ederek, "Terör nedeniyle bölgeye öğretmenler gelemiyordu. Bu sebepten öğrenciler, uzun yıllar öğretmensiz kaldı. Oysa eğitim bir milletin olmazsa olmazıdır" diye konuştu.
     On binlerce masum insanın ölümünün her iki taraf için büyük kayıp olduğunu vurgulayan Badıllı, "Gençliği hayırda yarıştıracağımıza birbirine boğdurarak ölüme götürmenin bir çözüm olmadığı gün gibi ortadadır. Bir şey unutulmamalıdır ki tüm anaların göz yaşının rengi aynıdır" ifadesini kullandı.
    
     -"Kürt ve türkün çimentosu İslamdır"-
    
     Badıllı, sürecin şu ana kadar iyi yönetildiğini belirterek, başarıyla sonuçlanacağına inandığına işaret etti.
     Sürecin başarılı olabilmesi için hükümetin, süreci engellemeye yönelik provokasyonlara kapılmadan hareket etmesi gerektiğini söyleyen Badıllı, şunları kaydetti:
     "Bu sorun çözülürse güneydoğu cennet gibi olur. Harran ovası, yukarı Mezopotamyanın en verimli toprakları ve medeniyetlerin fışkırdığı bir alan haline yeniden dönecektir. Sanayileşme artacak, bölgeye katma değeri yüksek yatırımlar gelecek. Sürecin başarılı tamamlanması durumunda bölge turizm potansiyelini gösterecek. Bölgenin sorunlarından işsizliğe, çare olacak. Terör sorunu yüzünden bölgeden ayrılan iş adamları geri dönecek ve Güneydoğu makus talihi yenecektir.
     Süreç başladığından beri yaklaşık, 3-4 aydır analar ağlamadı, yürekler dağlanmadı. Bizim hedefimiz bunu daim kılmaktır. Bunun için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Halkların kardeşliği, inancın birliği yurdun bütünlüğü bizim için önemlidir. Kürt ve türkün çimentosu İslamdır."
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER