Bolu Akıllı kent oluyor

Bolu Akıllı kent oluyor -Bolu Belediyesinin hizmetlerini etkinleştirecek ve vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak Bolu Kent Bilgi Sistemi hayata geçiriliyor -Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Oluşturulan 12 kişilik ekiple ya


BOLU (A.A) - Boluda belediyenin hizmetlerini daha da etkinleştirecek ve vatandaşa kolaylıklar sunacak olan Bolu Kent Bilgi Sistemi oluşturulması konusundaki çalışmalar sürerken, vatandaşlardan bilgilerin toplanabilmesi için görevliler bugün itibariyle sahaya çıkmaya başladı.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz düzenlediği basın toplantısında, gelecek yılın şubat ayı sonunda devreye girecek olan Bolu Kent Bilgi Sistemi projesi ile birlikte belediyenin verdiği hizmetlerin daha verimli, daha şeffaf, daha hızlı daha kaliteli olacağını söyledi.
     Projenin bitişinden itibaren Bolu Belediyesinin 7 gün 24 saat hizmet verecek bir alt yapıya kavuşacağını anlatan Yılmaz, Vatandaş artık tek tuş ile belediyeye gitmeden, evinden ve iş yerinden belediye ile ilgili tüm işlerini çözme imkanına kavuşacak dedi.
     Kent Bilgi Sisteminin oluşturulması çalışmaları kapsamında şimdiye kadar numarataj çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, Yol, sokak, cadde ve mezarlıklara ilişkin bilgiler sisteme geçiriliyor. İmar Müdürlüğünde ki paftalar da dijital ortama aktarıldı ve elde ettiğimiz bilgilerle eşleştiriliyor. Şu ana kadar 28 mahallede bu çalışmalar biterken, önümüzdeki aylarda 42 mahallenin tümünde tamamlanacak. Şimdi artık sahaya çıkan görevlilerimiz vatandaşlara giderek yerinde bilgilerini almaya başlayacaklar şeklinde konuştu.
     Kent Bilgi Sistemi oluşturulurken Boludaki 42 mahallede bulunan yaklaşık 15 bin bina ile cadde ve sokaklara ilişkin bilgiler ile mükelleflere ve kişilere ait bilgilerin tek bir veri tabanında toplanacağını söyleyen Yılmaz, Oluşturulan 12 kişilik ekip ile yaklaşık 4 ay sürecek çalışmalarımız sonucunda, Boludaki tüm bina, bağımsız bölüm, arazi ve kişi bilgileri tespit edilerek veri havuzumuza aktarılacak şeklinde konuştu.
     Kent Bilgi Sisteminin hayata geçişi ile birlikte, eski yapıların yeni sahipleri belirlenecek. Görünen bina ile tapudaki bina eşleşecek. Şehrin envanteri çıkacak, ne kadar konut ve bina var belirlenecek. Bir nevi binaların kimlik kartı çıkarılmış olacak.
     Bunun yanında, belediye çalışmalarında mevcut içme suyu, yağmur suyu ve doğal gaz şebekeleri ile telefon, elektrik ve fiber optik kablo şebekelerinin yeri ve derinliğinin belirlenmesinden sonra haritalar sisteme entegre edilecek. Yani Kent Bilgi Sistemi ile dijital yer altı haritasına da sahip olunacak.
     Bugün itibariyle evlere dağılan görevlilerden gelecek bilgilerle oluşturulacak Bolu Akıllı Kent Otomasyon Sistemi Projesi ile belediye 7 gün 24 saat hizmet verir hale gelecek. Bunun yanında bürokrasinin azalmasıyla hem vatandaşların hem de belediyenin yükü azalacak.
     Örneğin, vatandaş kendi evinin imar durumunu internetten görebilecek. Bunun yanında kent rehberi oluşturulacak, böylelikle vatandaş, cafe, restoran, hastane, eczane, turistik yerler ve adres bilgilerine buradan ulaşabilecek. Ödeme, izleme, beyan ve bildirim listeleme ile kredi kartı ile borç ödeme imkanı olacak. Sistem itfaiye takip programı, muhtarlık takip programı, otobüs bilet programı, kütüphane programı gibi birçok sisteme de baz teşkil edecek.
     Sistemin devreye girmesi ile birlikte vatandaşlar ada, pafta, parsel bilgisinden bina ya da arsalarının imar durumunu öğrenebilecek, cadde, sokak ve bina resimleri internetten yayınlanacak. Sistem, zemin etüdü deprem analizi, su havzaları ve kaynaklarının son durumu, yeşil alan artışı, kaçak yapılaşma gibi bilgilerin internet üzerinden online izlenmesi gibi özellikleri destekleyecek.
     Sistemden internet erişimi olmayan vatandaşların da SMS ve kiosklar yoluyla da hizmet alabilecek, internet üzerinden yaptıkları işlemleri bu iki kanaldan da gerçekleştirebilecek.
     Yaklaşık 2 milyon liraya mal olması planlanan projenin gelecek 2013 yılının Şubat ayı sonunda devreye alınması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Akıllı kent oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER