Bolu Belediye Başkanı Yılmaz:

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: -İnandığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz


BOLU (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, inandıkları yolda yürümeye devam edeceklerini bildirdi.
     Yılmaz, yaptığı açıklamada, icraatlarını sürdürürken, gözettikleri en önemli unsurun kamu yararı olduğunu belirtti.
     En önemli özelliklerinin hem mevzuatlara hem de gönül yasalarına uygun hareket etmek olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları vurguladı:
     Bir kez daha kamuoyu ile paylaşma gereği duymuş bulunmaktayım. Hepimiz biliyoruz ki belediyeciliğin özünde tanıtım yatar. Bunun engellenmesi belediyeciliğin özüne aykırılık oluşturur. Belediyelerin tanıtım faaliyetleri yasal güvence kapsamındadır. Her belediyenin olduğu gibi Bolu Belediyesinin de tanıtım faaliyetleri hukuki kapsam içinde değerlendirilmiştir.
     Belediyelerin tanıtımıyla ilgili Danıştayın verdiği kararın hüküm aşamasında olmadığını savunan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Hükme bağlanmadığı halde kararın bu şekilde değerlendirilmesi ve belediyelerin mevzuata aykırı bir iş yapıyormuş gibi gösterilmesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Ayrıca hukuki süreç devam ederken, konuşulmaması gerektiğini, bir hukukçunun hatırlamaması, mahkeme kararlarının reklam ve siyasal amaçla kullanılmasının en önemli örneğini oluşturmaktadır.
     İnandığımız bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Hukuki sürece de sonuçlara da saygılıyız. Hüküm ne olursa, tüm Türkiyedeki belediyelerle bu hükme uyacağımız konusunda kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesileyle her gelişmede kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi ayrıca, tüm icraatlarımızda da inandığımız yolda yürümeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtirim.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER