Bolu Belediyesi heyeti, Diyarbakırda

Bolu Belediyesi heyeti, Diyarbakırda -Belediye Başkanı Yılmaz başkanlığındaki heyet, Vali Toprakı ziyaret etti


DİYARBAKIR (A.A) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz başkanlığındaki heyet, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Diyarbakırın Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ Belde Belediyesi ile kardeş belediye olan Bolu Belediyesinden bir heyet, Belediye Başkanı Yılmazın başkanlığında Diyarbakıra geldi. Vali Toprakı makamında ziyaret eden heyet, Diyarbakırdaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Toprak, arada bin kilometre olmasının önemli olmadığını, gönüllerin birbirine yakın olduğunu anlatarak, belediyeler arasında gönül köprüsü kurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.
     Aslında birbirimizi anlasak, dinlesek aramızda problem olmadığını göreceğiz. Bilmediğimiz konularda bir yargı oluşuyor. Bu gidiş- gelişler birbirimizi anlamada etkili oluyor. Diyarbakıra ne kadar dışarıdan gelenler olursa buraları daha iyi anlayacaktır. Buradaki gerçek yaşamın ne olduğunu anlayacak diyen Toprak, ekranlardan yansıtılanların kısmı olaylar olduğunun görüleceğini kaydetti.
     Yılmaz da Karacadağ Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını, batıdan bakıldığında bölgede insanların rahat edemeyeceği, güvenli olmayan bir yer olarak algılandığını, bu çalışmalar sayesinde insanların ön yargılardan kurtulduğunu, böylelikle birlikteliğin daha güçlü olacağını bildirdi.
     Diyarbakır denilince burası örgütün yeri olarak, buradan gelen herkes de örgütün üyesiymiş gibi algılanıyor. Bunların giderilmesi lazım. Biz de Bolu Belediyesi olarak böyle bir çalışmanın içerisine girdik diyen Yılmaz, Eskiden buralar sürgün yeriyken, şimdi devlet en değerli memurlarını gönderiyor. Sizin vatandaşları kucaklamanız ne kadar kuvvetli olursa vatandaş da örgütünün baskısından kurtulacak. Vatandaş devlete dönecek diye konuştu.
     Çanakkalede şehit düşenlerin iyi algılanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Allahın dağdaki insanların da akılca düşünmelerini sağlamasını diliyoruz. 1980 yılı öncesi biz çok şey kaybettik. O dönemde parkamda 2 silahla dolaşıyordum. Aradan zaman geçti, o silahlar nereden geldi diye düşünüyorum. Gece gündüz tetiktesin. Üniversitelerin olduğu yerlerde sorunlar vardı. Aradan geçen zaman içerisinde biz kullanıldığımızı anladık. Ama halen kullanıldığını anlamayan çevreler var. Onu kullanıldıklarını hissettirmek lazım. İçecek çorba parası olmayan Alaaddin Yılmazın cebinde 2 silah nereden geldi halen bilmiyorum.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi gelirleri, bizim belediye gelirlerinin 5 katı fazla. Bana 5 misli para gelse ben o şehri ihya ederim. Eğer buralar ihya olmuyorsa inşallah vatandaş bunu müzakere edecektir. İdeolojik amaçla 1 oy, 2 oy veririz. Ama yarın her taraf güçlenip burası zayıf kalırsa vatandaş bunu değerlendirecektir. Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken yatırımları da zaten devlet yapıyor. Bu hizmetlerin iyi anlatılması gerekir.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bolu Belediyesi heyeti, Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER