Bolu Valisi Özçimen:

Bolu Valisi Özçimen: Boluda faaliyette bulunan otellerin tamamı yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermekte


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Boluda faaliyette bulunan otellerin tamamı yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermekte dedi.
     Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEM Otoyolunun Bolu Dağı Tüneli hem ulaşım hem de turizm anlamında Boluya büyük katkı sağladığını söyledi.
     Tüneli açılmadan önce sürücülerin D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi korkulu rüyası haline geldiğini söyleyen Özçimen, Bolu Dağı sürücüler için eskiden çileli bir dağdı. Ben de 1990 yılında Bolu Dağından geçerken lastiklerimi yaktığımı bilirim. Bolu Dağından Düzce istikametine doğru inerken 4 lastiğimin yandı. O dönemde önünde seyreden kamyonun ardına takılıyorsunuz ve sürekli firen yaparak gitmek zorunda kalıyordunuz. Firen ayarlarınız çok iyi değilse lastikler yanıyordu. Bolu Dağına çıkmak ayrı, inmek ayrı bir dertti. Saatler süren çileli bir yolculuktu diye konuştu.
     TEM Otoyolunun Boluya gelmek isteyenler için büyük bir katkısı olduğunu dile getiren Özçimen, Boluya gelecek olanlar daha hızlı ve rahat bir şekilde Boluya gelebiliyor. Bolu Dağı bölgesine büyük bir otelin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Otelin açılmasıyla birlikte bölge dahada hareketli olacak ifadesini kullandı.
     Vali Özçimen, Boluda faaliyette bulunan otellerin tamamının yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini anlatarak, Bolunun turizm anlamında geri kaldığını düşünmek doğru değil. Günümüzde daha çok insan turizme katılıyor. İnsanlar kabuklarını kırıyorlar. Zenginlik arttıkça, turizmde artıyor dedi.
     Özçimen, 2012 yılında Abantta 500 bin, Gölcüke 200 bin ve Yedigöllere 50 bin turistin geldiğini vurgulayarak, Yenigöllerin yolunun yapılmasıyla gelen turistin 200 binlere ulaşacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu Valisi Özçimen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER