Bolu ve Düzce valileri, Bolu Dağındaki

Bolu ve Düzce valileri, Bolu Dağındaki kış tedbirlerini görüştü -2012-2013 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısında, Otoyol Bolu Dağı Geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile D-100 Bolu Dağı geçişinde uygulanac


BOLU (A.A) - Bolu ve Düzce valiliklerince düzenlenen, 2012-2013 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısında, Otoyol Bolu Dağı Geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde uygulanacak kış tedbirleri ele alındı
     Bolu Dağı Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Adnan Yılmaz ile iki kentin vali yardımcıları, il jandarma komutanları ve diğer yetkililer katıldı.
     Burada konuşan Bolu Valisi Özçimen, normal şartlarda yolların sürekli açık tutulacağını belirterek, Sandy kasırgasından Amerikanın ne kadar etkilendiğini tüm dünya izledi. Bizim hesaplarımızı aşan bir afet durumu da olabilir. Normal şartlarda yollarımızı kesinlikle açık tutmak istiyoruz. Yollarımızın 1 saniye bile kapanmasın istiyoruz. Buna gücümüz yetiyor. Ciddi bir koordinasyonla bu işi başarabiliyoruz diye konuştu.
     Kar yağışının hem D-100 karayolu hem de TEM Otoyolunda aynı anda etkili olduğunu vurgulayan Özçimen, Tabi kar, fırtına geldiğinde, D-100 kapanırsa TEM, TEM kapanırsa D-100 olmuyor. Aynı anda iki tarafa da yağmış oluyor. Özellikle tırların kayması yollarımızı kapatıyor dedi.
     Özçimen, bu maddeleri tek tek ele alacaklarnı anlatarak, Karstan, Mardinden çıkan vatandaşların İstanbuldaki yakınlarına kavuşmasının gösterecekleri çabaya bağlı olduğunu, bu konuda her türlü fedakarlıktan kaçınmayacaklarını bildirdi.
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz da vatandaşların burnu kanamadan bu kış sezonunu, etkili tedbirlerle, işbirliği halinde, birlik ve beraberlik içinde sağlayacaklarını ifade ederek, Yeter ki vatandaşımız sıkıntı geçirmeden, bizim bölgemizden sağlık ve sıhhat içerisinde seferlerine devam etsinler şeklinde konuştu.
     Toplantıda, D-100 karayolu ile TEM Otoyolunun ayrı ayrı veya beraber trafiğe kapanması durumlarında uygulanacak tedbirler konuşularak karara bağlandı.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu ve Düzce valileri, Bolu Dağındaki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER