Borçkada Organik Çay Üretimi toplantısı

Borçkada Organik Çay Üretimi toplantısı


ARTVİN (A.A) - Borçka ilçesinde Organik Çay üretimi konulu istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Muratlı Çay Fabrikası Müdürlüğündeki toplantıya, Vali Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Bekar, Muratlı Çay Fabrikası Müdürü Gültekin Karaşah, Pazar Hemşin Organik Çay Fabrika Müdürü Erdoğan Pınar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri, kooperatif başkanları ve çok sayıda çay üreticisi katıldı.
     Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada organik tarım sektörünün geliştiğini belirterek, Muratlı bölgesinde organik tarım yapılabileceğine yönelik bir kanaat var, ama karar yok. Bugün burada sizinle toplanarak, organik tarım nedir, organik çay nedir, bunu size anlatalım, sizin düşüncelerinizi alalım istedik. Artvin Valisi olarak, başınıza geleceklerden kendimi sorumlu hisseden bir idareci olarak gördüğüm için, sizden sonraki kuşaklarınızın da sağlıklı büyümesini arzu ettiğim için organik çay üretimi için ön ayak oldum dedi.
     AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, ÇAYKURun organik çay ve Muratlı bölgesiyle ilgili düşüncelerini paylaşmak için böyle bir toplantı düzenlendiğini ifade ederek, Üreticilerin zarar göreceği bir şeyin yapılmasını kendi bölgemizde istemeyiz. Ama faydalı olan şeylerin de yapılmasını isteriz. Şimdi yapılacak sunumlardan, anlatımlardan sonra bunun faydalı mı, faydasız mı olduğuna karar verecek olan yine sizsiniz. Vereceğiniz karara göre uygulama yapılacak, yani bu gönüllülük esasına göre yapılacak iştir diye konuştu.
     ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu ise organik uygulamaların dünyada öne çıkmış uygulamalar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     Bizim de hızlı bir şekilde organik ürünlerimizi, organik çayımızı artırarak bütün dünya pazarlarında bu yoğun talebi karşılamak ve ciddi bir yer edinmek istiyoruz. Hedefimiz Türk çayının ve ÇAYKURumuzun bir dünya markası olmasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 bin tonluk ihracat hedefliyoruz. Ve bunu da büyük oranda organik çayla yapacağımıza inanıyoruz. Organik uygulamanın ÇAYKURda Hemşin bölgesinde başladığını biliyorsunuzdur. Hemşin bölgesi halen bu uygulamayı sürdürüyor. Organik uygulama gönüllülük üzerinde yürüyor, burada bir zorlama yok, Hemşin bölgesinde kimseye organik çay uygulaması yaptırmıyoruz. Memnun olmasalardı vazgeçerdiler, bunu samimiyetle belirteyim. İsteyen organik çay üretiminden vazgeçebilir, herhangi bir zorlama ve yaptırım yok. Sizlerin kafalarını bulandırılan, kulaktan kulağa konuşulan sözlere itimat etmeyin.
     Toplantı, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Borçkada Organik Çay Üretimi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER