Borjandan müthiş geri dönüş

Borjandan müthiş geri dönüş -Sivassporda 2011-2012 sezonunda bekleneni veremeyen ve devre arasında Romanyanın Vaslui takımına kiralanan Sırp asıllı Kanadalı file bekçisi Milan Borjan, bu sezon başında döndüğü Yiğidolarda kad


SİVAS (A.A) - Serhat Zafer - Sivassporda 2011-2012 sezonunda bekleneni veremeyen ve devre arasında Romanyanın Vaslui takımına kiralanan Sırp asıllı Kanadalı file bekçisi Milan Borjan, bu sezon başında döndüğü kırmızı-beyazlı ekipte, kadronun vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.
     Sivassporun 2011-2012 sezonunda Sırbıstanın FK Rad Belgrad takımından transfer ettiği Borjan, bekleneni veremeyince aynı sezonun devre arasında Romanyanın Vaslui takımına kiralandı.
     Bu sezon başında yeniden kırmızı-beyazlı ekibe dönen Borjan, başarılı performansıyla kısa sürede teknik direktör Rıza Çalımbayın gözdeleri arasına girdi. Geçen sezon sadece 10 maçta forma şansı bulan Borjan, bu sezon ise 6sı kupada, 18i ligde 24 maçta ilk 11de sahaya çıkarak, kadronun vazgeçilmezleri arasında yer aldı.
     Başarılı file bekçisi Borjan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivasa ilk geldiğinde konsantrasyon sorunu yaşadığını bu nedenle iyi kurtarışlar yapamadığını belirtti.
     Devre arasında Romanyanın Vaslui takımına gittiğini anlatan Borjan, Orada çok iyi oynadım, iyi kurtarışlar yaptım ve geri döndüm. Antrenörüm de bana şans verdi dedi.
    
     -Muslerayı beğeniyor-
    
     Sırbistanda alt liglerde futbol oynayan ve eski bir kaleci olan babasını örnek aldığını ifade eden Borjan, futbolu bıraktıktan sonra iyi bir kaleci olarak hatırlanmak istediğini söyledi.
     Borjan, Türkiyede Galatasarayın file bekçisi Fernando Muslerayı beğendiğini belirterek, Muslera, Volkan Demirel ve Isaksson gibi iyi kalecilerle aynı ligde oynamak bana çok şey kazandırıyor. Diğer liglerde de çok iyi kaleciler var. Olabildiğince onları da takip etmeye çalışıyorum diye konuştu.
     Sivasporun 4 kaleciye sahip olduğunu ve bunun da rekabeti artırdığına dikkati çeken Borjan, Takımda büyük bir forma rekabeti var. Ben de yerimi korumak için antrenmanda yüzde 100 çalışmak zorundayım. Doğal olarak herkes kendi yerini korumak istiyor dedi.
     Futbol kalitesinin çok yüksek olduğu Spor Toto Süper Ligin Avrupanın en iyi 5 ligi arasında yer aldığını ifade eden Borjan, Türkiyede futbolun hızlı oynandığını bildirdi.
     Ligde çok güçlü takımların yer aldığını aktaran Borjan, dünyaca tanınmış futbolcuların da Süper Ligi tercih etmeye başladığını dile getirdi.
    
     -Çılgın kaleci baklavayı seviyor-
    
     Lakabının Crazy (Çılgın) olduğunu aktaran Borjan, Taraftarlar, beni çılgın kaleci olarak çağırıyor. Taraftarların beni içlerine alması güzel bir şey ve hoşuma gidiyor ifadelerini kullandı.
     İlk kez Türkiyede tattığı baklavayı çok sevdiğini söyleyen Borjan, şehirde güzel zaman geçirdiğini vurguladı.
     Borjan, Sivassporun son haftalarda iyi performans sergilediğini de dile getirerek, Böyle devam edersek kesinlikle Avrupaya gideceğimize inanıyorum dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Borjandan müthiş geri dönüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER