Borsa İstanbul, ihracatları heyecanlandırdı

Borsa İstanbul, ihracatları heyecanlandırdı -Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi: -"2023 yılına kadar Londra gibi İstanbulun da finans konusunda önemli bir şehir olması, dünyada sayılı borsalardan birinin burada olması so


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "2023 yılına kadar Londra gibi İstanbulun da finans konusunda önemli bir şehir olması, dünyada sayılı borsalardan birinin burada olması son derece önemlidir. İhracat da buradan çok etkili olacak" dedi.
     Büyükekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının adının 5 Nisanda değiştirildiğini hatırlatarak, bundan sonra yeni bir yönetim anlayışına geçildiğini kaydetti.
     Bundan sonra sadece menkul değil, altın borsası, İzmirde faaliyete gösteren Vadeli İşlemler Borsasının, Borsa İstanbulda birleşeceğini ifade eden Büyükekşi, şöyle konuştu:
     "Daha sonra çelikle, bakırla ve diğer değerli madenlerin de borsası oluşturulup burada bütün borsalar birleşmiş olacak. Özellikle İstanbulun 2023de önemli bir finans merkezi olması düşünülüyor. Bu yolda önemli ve büyük bir adım atıldı. Hükümet, uyuşmazlıkların tahkim ya da alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlamak amacıyla İstanbul Tahkim Merkezinin kurulmasına ilişkin kanun tasarısını Meclise sevk etti. Bu çok önemli. Bunların hepsi Türkiyede, İstanbulun bir finans merkezi olması yolunda önemli atılımlar. 2023 yılına kadar Londra gibi İstanbulun da finans konusunda önemli bir şehir olması, dünyada sayılı borsalardan birinin burada olması son derece önemlidir. İhracat da buradan çok etkili olacak. Borsa İstanbul, dünyanın sayısı borsalarından biri olacak."
    
     -"Borsanın yeni bir işlevi olmalıdır"-
    
     "Borsa İstanbul ile borsanın işlem hacmi büyüyecek ve derinleşecek" diyen Büyükekşi, işlem hacminin şu andakinden 3-5 kat artacağını bildirdi.
     Büyükekşi, Borsa İstanbulun yerli ve yabancıların büyük ilgisini çekeceğini anlatarak, şunları söyledi:
     "Şu anda borsada yüzde 70 yabancılar var. O zaman çok daha fazla hacim olacak. Türkiyedeki firmalar, ihracatçılar şirketlerini borsaya açacak. Borsanın yeni bir işlevi olmalıdır. Burada ne kadar çok oyuncu olursa, daha etkili olur. Türkiye ekonomisine çok daha önemli ve büyük bir katkı verir. Sadece insanlar borçlanarak ve faiz yükü alarak değil, borsada yapacakları hareketlerle ortak alarak şirketlerini büyütebilir."
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Borsa İstanbul, ihracatları heyecanlandırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER