Bosna Hersekli belediye başkanından yatırım çağrısı

Bosna Hersekli belediye başkanından yatırım çağrısı -Bosna Hersek İlidza Belediye Başkanı Memic: -"Eğer Türkiye ve diğer dost ülkeler Bosna Herseke gelip herhangi bir yatırım yapmazlarsa Avrupadan diğer ülkeler gelecek ve bizdeki fay


ANTALYA (A.A) - Bosna Hersek İlidza Belediye Başkanı Senaid Memic, "Eğer Türkiye ve diğer dost ülkeler Bosna Herseke gelip herhangi bir yatırım yapmazlarsa Avrupadan diğer ülkeler gelecek ve bizdeki faydayı, karı alacaklar" dedi.
     4. Anfaş CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı için Antalyaya gelen Makedonya, Molvoda, Bosna Hersek, Kosovadan belediye başkanları ile Irak heyeti, ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ile bir araya geldi.
     ANFAŞ olarak yılda 20ye yakın organizasyon yaptıklarını belirten Seçer, "Fuarda şehircilik alanında sektörün yeni teknolojileri tanıtılıyor. Amacımız uluslararası ortamda yeni teknolojilerin sergilenmesi ve Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupadan gelen belediye başkanları ve yöneticilerin fuardan faydalanması" diye konuştu.
     Senaid Memic ise teknolojilerin batıdan geldiği yönünde bir algı olduğunu fakat Türkiyenin de ürünler geliştirebildiğini söyledi. Fuarda toplumsal hayatı kolaylaştıran her ürünü bulduklarını ifade eden Memic, "Eğer Türkiye ve diğer dost ülkeler Bosna Herseke gelip herhangi bir yatırım yapmazlarsa Avrupadan diğer ülkeler gelecek ve bizdeki faydayı, karı alacaklar. Eğer birbirimize saygı duyuyorsak beraber çalışmalıyız" dedi.
     Makedonya Kameniçe Belediye Başkanı Darko Mitrevski, Mekedonyanın yer altı kaynaklarının Rusya ve Hindistandan gelen yatırımcılar tarafından çalıştırıldığını anlattı. Son iki yılda Makedonyaya Türk yatırımcıların da geldiğine işaret eden Mitrevski, Makedonyanın yatırımcılar için çok güzel olanaklara sahip olduğunu kaydetti.
     Mitrevski, fuarda farklı sektörden şirket yetkilileriyle tanıştıklarına anlatarak, Makedonyanın birçok belediyesinin ekipmana ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Kosova Vuştri Belediye Başkanı Bajram Mulaku da fuarda şehircilik sektöründeki yeni gelişmeleri gördüklerini anlattı. Yol temizliğinde kullanılan makinelerin dikkat çekici olduğuna işaret eden Mulaku, kirli suların toplanmasında kullanılan ve yolların döşenmesinde toprağı hazırlayan cihazı da bugüne kadar hiç görmediğini anlattı.
     Kosova Belediyesinin yeşil alanlar için çalışmalar yaptığını dile getiren Mulaku, "Parklarda kullanılacak aletleri gördüm. Onların Kosovada satılabileceğini düşünüyorum. Kosova ile Türkiye arasındaki mesafesi kısa. Türkiyedeki firmalar ürünlerini Kosovaya getirip sunmalı" diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bosna Hersekli belediye başkanından yatırım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER