Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesinin su sorunu

Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesinin su sorunu çözülüyor


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesinin su isale hatlarının İslam Kalkınma Bankasından sağlanacak kredilerle yenileceği bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, merkez yerleşkede içme ve kullanma suyu ile ilgili yaşanan sorunların çözümü adına somut adımların atılmaya başlanıldığı belirtildi.
     Yönetimin çözüm adına çeşitli projeler hazırlayarak finansman için kaynak arayışına girildiğinin ifade edildiği açıklama, şunlar kaydedildi:
     Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, İslam Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Tıktık ve İslam Kalkınma Bankası uzmanları ile Suudi Arabistanın Cidde şehrinde bir dizi temas ve görüşmelerde bulundu. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlunun katkılarıyla üniversitemizin su isale hatlarının ve alt yapısının yenilenmesi adına İslam Kalkınma Bankasından alınacak krediler hakkında Ahmet Tıktıktan bilgi alan rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, proje ve fizibilite çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler aktardı. Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla İslam Kalkınma Bankasından sağlanacak kredi, üniversitemiz bütçesine aktarılarak su isale hatlarının ve alt yapısının yenilenmesi amaçlı kullanılacak.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesinin su sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER