Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -TCDD altgeçidine yeni düzenleme


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Bozüyük ilçesinde, demiryolu yaya alt geçidinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları başlatıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya, kent merkezinde Çolak İbrahim Bey Caddesi ile Şenkal Caddesini bağlayan, TCDDye ait yaya altgeçidinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.
     Geçitte taban derinliğinin arttırıldığı, zaman ayarlı dalgıç pompaları ile taban suyunun tahliye edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Geçit zemin derinliğinin arttırılmasıyla granit karo ile kaplanan taban 2 kademe halinde yapılıyor. 1. kademe 150 santimetre genişliğinde ve engelli vatandaşların geçişine uygun olarak düzenlenmektedir. 2. kademede normal vatandaşların kafalarını eğmeden geçebilecekleri şekilde düzenleniyor. Mevcut yüzeysel aydınlatmalara sürekli zarar verilmesi nedeniyle sağlıklı çalışmayan aydınlatma sisteminin yerine tabandan aydınlatma sistemi uygulanacak. Geçidin gece ve gündüz aydınlatması artık beyaz ledli ışıklarla ve tabandan sağlanacak. Geçidin giriş ve çıkışlarına profil çatı montajı yapılarak çatı renkli şeffaf eternit ile kaplanıyor. Girişlerin kapatılması ile geçidin kar ve yağmur suyu almasına engel olunarak vatandaşların geçişinin kış aylarında da kolaylaştırılması amaçlanıyor.
    
     -Belediyeden Ramazan hazırlıkları
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Belediyesi, iftar çadırı kurulum çalışmalarına başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, 5 yıldır kurularak geleneksel hale getirilen iftar çadırının bu yılda aşevi yanına kurularak ramazanın ilk gününe hazır hale getirileceği kaydedildi.
     Yaklaşık bin kişinin iftar açabileceği şekilde düzenlenen çadırda, iftara yetişemeyen, ihtiyaç sahibi, yolcu ve her kesimden insanın iftar çadırından faydalanabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER