Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Okuyorum; Çünkü İnsanım projesi başladı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Okuyorum; Çünkü İnsanım projesi başladı.
     Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AA muhabirine, projeyle öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
     Proje kapsamında en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere birer çeyrek altın hediye edileceğini belirten Başıbüyük, şöyle konuştu:
     Türkiyede günde ortalama 5 saat televizyon izleniyor. Bir yılda sadece 6 saat kitap okumaya vakit ayırıyoruz. Japon yılda ortalama 25, İsviçreli 10, Fransız 7 kitap okurken, Türkiyede bir kişinin on yılda bir kitap okuduğunu istatistikler gösteriyor. Türkiyede yılda 12 bin 89 kişiye bir kitap düşüyor.
     Başıbüyük, kampanyayla öğrenci ve velilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve akademik başarıyı artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     -İtfaiye personeline kurtarma ve yangın tatbikatı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, acil kurtarma ve yangın tatbikatı yaptı.
     İtfaiye Müdürü Abdurrahman Kışçı, Müdürlük bahçesinde düzenlenen tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, acil kurtarma aracının tüm ekipmanlarının itfaiye personeli tarafından kullandığını söyledi.
     Personelin 24 saat hazır, hızlı ve çevik olması için eğitimlerin aralıklarla devam ettiğini belirten Kışçı, Olaya anında müdahale, kesme, açma ve germe aparatının başarılı ve hızlı kullanımı hayati önem taşıyor. Tatbikatlarda personelin olaylara hazır olmasını sağlıyoruz dedi.
     Daha sonra, tatbikat gereği bir hurda araç ateşe verilerek, kurtarma ve yangın söndürme kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER