Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Bozüyükte "Kutlu Doğum Özel" programı


BİLECİK (A.A) - Bozüyükte belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Özel" programı düzenlendi.
     Bozüyükspor Tesislerinde düzenlenen programa, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ve vatandaşlar katıldı.
     Bozüyük Müftülüğü Mehter Takımının gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran tilavetiyle başlayan programda konuşan Bakıcı, "Peygamberimizin kutlu doğumu, sıradan bir doğum değil, cehaletin, haksızlıkların, şirkin, küfrün ve her türlü ahlaksızlığın etkisi altında, yolunu kaybeden insanlığın ufkuna bir hidayet güneşinin doğuşudur" dedi.
     Hazreti Muhammedin, insanlar içerisinden seçilmiş, insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamber olduğunu belirten Bakıcı, şöyle devam etti:
     "Hz. Muhammed, hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir şey yapmamış, hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimizin söylediği ve yaptığı işler, hayatı boyunca uyum içinde olduğu için kendisine Muhammed-ül Emin denmiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiş, her zaman affedici olmuştur. Bizler, İslam dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek kendimizin, toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yine Onun hayatından öğreniyoruz."
     Müftü Burhan Çakır da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kent genelinde kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirterek, Bozüyükte 7 bin evde Resulullahın konuşulduğunu ve Onun ruhaniyetinin evlere girdiğini, Onun hayatını içeren kitapların okunduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından ilahi sanatçısı Sedat Uçan, konser verdi.
     Programın sonunda, kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenci ve yetişkinlere ödül verildi.
    
     -Bozüyük Belediye Başkan Vekil Bakıcı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Belediye Başkan Vekili Bakıcının, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Oğuz Sertler ve Mustafa Yürükçü ile muhtarların katıldığı toplantıda, muhtarların sorunlarını dinledi.
     Mahalle muhtarları tek tek söz alarak mahallelerinde yaşanan sıkıntıları, ihtiyaç sahiplerini, eksiklerini ve mahalleleri için isteklerini dile getirdi. Muhtarların sorunlarını not alan Bakıcı, amaçlarının Bozüyükte mahallelerde yaşanan sıkıntıları ve aksaklıkları birinci elden öğrenerek bu sıkıntıları bir an evvel çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.
    
     -Türbin mesire yerinde bakım ve onarım çalışması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyükte, yaz döneminde yoğun ilgi gören Türbin mesire yerinde bakım ve onarım çalışması yapıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bozüyük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Türbin mesire yerinde yapılan çalışmalar kapsamında öncelikle genel temizlik yapılarak hijyen sağlandı.
     Ardından tüm kamelyalar, piknik masaları ve ızgaralar elden geçirilerek gerekli bakım ve tamiratları yapıldı. Ahşap ve demir doğrama alanlar tamiratların ardından boyanarak düzgün bir hale getirildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER