Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardimden Vali Koçdemire

Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardimden Vali Koçdemire ziyaret -Koçdemir: Ziyaretin, ekonomik ve kültürel alanda işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum


ESKİŞEHİR (A.A) - Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Marcelo Andrade De Moraes Jardim, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri ziyaret etti.
     Koçdemir, kabulünde yaptığı konuşmada, Brezilyanın 1990lı yıllardan sonra yeni gelişen ülkeler içinde Türkiyenin takip ettiği ve kaydettiği gelişmeleri memnuniyetle gözlediği bir ülke olduğunu kaydetti.
     Brezilya tarafından Eskişehirde fahri konsolosluk açılmasının iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir boyut kazandıracağını ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Eskişehir gelişmekte olan, adı eski ama geniş bir şehirdir. Bilhassa havacılık, savunma sanayi ve raylı sistemler alanında ciddi bir ivme göstermektedir. Eskişehir, Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Başkentliği olmak üzere iki ayrı başkentlik unvanı taşıyor. Bu etkinliklerdeki sloganlarımızdan birisi Her Yere ve Herkese Yakın şeklindedir. Gerçekten Eskişehirde yaşayan insanlar zihniyet olarak dünyaya açık insanlardır. Çünkü, Eskişehirde yaşayan insanların geçmişinde göç vardır. Belki burada yaşayan insanların yüzde 60tan fazlasının dedesinin mezarı burada değildir. Bu da onları dünyaya ve gelişmelere açık hale getirmektedir. Bu ziyaretin ekonomik ve kültürel alanda işbirliği ve alışverişin, etkileşimin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz.
     Koçdemir, Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği çerçevesinde Eskişehirde Brezilya Günleri gibi etkinlikler yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
     Jardim de Brezilyanın bölgenin ve Eskişehirin önemi nedeniyle kentte bir fahri konsolosluk açmaya karar verdiğini dile getirerek, Muharrem Özgüvenin Brezilya Devlet Başkanı tarafından Eskişehire fahri konsolos olarak atandığını bildirdi.
     Brezilya olarak Eskişehirde etkinlik düzenlemeye sıcak baktıklarını anlatan Jardim, bunun 2009 yılında Brezilyanın başkenti Rio de Janerioda verdiği konser sonrasında Atlas Okyanusuna düşen uçakta yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi ve arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlunun anısına yapılabileceğini aktardı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Brezilyanın Ankara Büyükelçisi Jardimden Vali Koçdemire Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER