BTK Başkanı Acarer:

BTK Başkanı Acarer: Türkiyenin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde, elektronik haberleşme mevzuat uyumu konusunda önemli aşamalar kaydedildi


İZMİR (A.A) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiyenin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde, elektronik haberleşme mevzuat uyumu konusunda önemli aşamalar kaydedildi dedi.
     Elektronik Haberleşme ve Bilgi Toplumu Hizmetlerinin İzlenmesi projesi kapsamında düzenlenen Avrupa Birliği Genişleme Ülkeleri Forumu İzmirde başladı.
     BTKnın ev sahipliğinde 2 gün sürecek foruma, ABye tam üye olacak Hırvatistan ile aday ülkeler Türkiye, İzlanda, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve muhtemel aday ülkeler Kosova, Arnavutluk ile Bosna Hersekten düzenleyici ve politika belirleyici kurumların temsilcileri katıldı.
     Forumun açılışında konuşan BTK Başkanı Acarer, toplantının İzmirde yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, elektronik haberleşme sektörünün ülkelerin ekonomileri açısından önemine dikkati çekti.
     İlerleyen süreçte genişbant teknolojileri ve sayısal yayına geçişten doğan dijital pay konularının öneminin artacağını ifade eden Acarer, Türkiyenin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde, elektronik haberleşme mevzuat uyumu konusunda önemli aşamalar kaydedildi. AB komisyonu ile sürmekte olan işbirliği önümüzdeki dönemde de devam edecek dedi.
     Forum, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber BTK Başkanı Acarer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER