BÜde kamburluk ameliyatı

BÜde kamburluk ameliyatı


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi (BÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde halk arasında kamburluk olarak bilinen skolyoz ameliyatı gerçekleştirildi.
     BÜden yapılan yazılı açıklmada, üniversite hastanesinin gelişimini hızla sürdürdüğüne dikkat çekilerek, hastanede branşında uzman öğretim üyelerinin birçok hastalığın tanı ve tedavisini başarılı ile yapıldığı bildirildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Korkmaz ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Karaaslan Yozgatta ilk kez (halk arasında kamburluk olarak bilinen) skolyoz hastalığını cerrahi yöntemle tedavi etti. Bu operasyon bölgemizde ilk defa yapılan ameliyatlar arasına girdi. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde her türlü ortopedik travmalara yönelik tedavi hizmetlerinin yanı sıra, başta diz, omuz, kalça olmak üzere halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen artroskopi işlemi ve halk arasında kireçleme olarak tabir edilen osteoartritlerde eklem yüzey değiştirme ameliyatları başarı ile yapılıyor.
     Bel fıtığı hastalığı tedavileri, kapalı şekilde, kansız, anestezi uygulanmadan (hastalar uyutulmadan) perkütan yöntemlerle yapılmaktadır. Ayrıca çocukların doğuştan ortopedik anormallikleri gerek ameliyatsız gerek ameliyatlı yöntemlerle tedavi ediliyor. Üniversite hastanemizde Yozgat halkı yerinde ve kaliteli sağlık hizmeti almaya devam ederken, yapılan başarılı operasyonlarla il dışı sevklerin de önüne geçiliyor.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber BÜde kamburluk ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER