Göztepe, ilk kez düşme hattından kurtuldu

Göztepe, ilk kez düşme hattından kurtuldu -Gaziantep deplasmanında 3 puanla dönen sarı-kırmızılı ekip, 15. haftayı düşme hattının hemen üzerinde tamamladı


İZMİR (A.A) - PTT 1. Ligde deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu 2-0 mağlup eden Göztepe, bu sezon ilk kez düşme hattından çıkmayı başardı.
     Sezona teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde Süper Lig hedefiyle başlayan, ancak istediği sonuçları alamayan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra teknik direktör Kemal Kılıçı takımın başına getirdi. Tecrübeli teknik adamın ameliyat olması nedeniyle yardımcı antrenör Ümit İnalla yoluna devam eden Göztepe, 1461 Trabzon galibiyetinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu da mağlup etmeyi başardı.
     Ligde bu sezon 4. galibiyetine ulaşan ve puanını 15e yükselten sarı-kırmızılı ekip, 15. haftayı düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada tamamladı.
     Göztepede geçen sezonun devre arasında profesyonel olan 19 yaşındaki Halil Akbunar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında takımının 2 golünü atmayı başardı. Bu sezon 3. golüne ulaşan genç futbolcu, PTT 1. Ligde 25 maçta 5 gole imza attı.
     Sarı-kırmızılı ekip, ilk devrenin son iki maçında Adana Demirspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor (D) ile karşılaşacak. Dünkü maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Şamil Ünal, Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.
    
     -Kupada rakip Fenerbahçe-
    
     Ziraat Türkiye Kupası 4üncü turunda Spor Toto Süper Lig temsilcisi Ordusporu saf dışı bırakmayı başaran Göztepe, beşinci turda Çarşamba günü Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak.
     Göztepede dünkü maçta kırmızı kart gören Mithat Yaşar, Fenerbahçe karşılaşmasında yer alamayacak.
     Rakibiyle en son Süper Lige veda ettiği 2002-2003 sezonunun son haftasında karşılaşan Göztepe, 1-1 berabere kalmıştı.
     Fenerbahçe, Göztepeyi yenemediği için ligi 5. sırada bitirememiş ve UEFA Kupasında mücadele etme hakkını Malatyaspora kaptırmıştı.
     Kupada daha önce 2 kez karşılaşan Fenerbahçe ile Göztepe, birer kez birbirlerine üstünlük kurdu. İlk olarak 1962-1963 sezonunda çeyrek finalde karşılaşan iki ekipten Fenerbahçe, çift maç üzerinden oynanan turda rakibini saf dışı bıraktı. Daha sonra 1975-1976 sezonunda 4. turda karşılaşan iki ekipten Göztepe, rakibini elemeyi başarmıştı.
     Kupada 1969 ve 1970 yıllarında mutlu sona ulaşan Göztepe, daha önce bir kez de finalde kupayı kaybetmişti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Göztepe, ilk kez düşme hattından kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER