BÜye Bahçe Tarımı Programı açıldı

BÜye Bahçe Tarımı Programı açıldı -Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksekokulunda bağlı Bahçe Tarımı Programı, Kadışehri ilçesinde başladı


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi (BÜ) Akdağmadeni Meslek Yüksekokuluna bağlı Bahçe Tarımı Programı, Kadışehri ilçesinde başladı.
     Bozok Üniversitesi Rektör Prof. Dr.Tamer Uçar, açılış dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak ilçelere yüksek öğretim kurumları açma konusunda hassas davrandıklarını belirtti.
     İlçelerde yapılması planlanan meslek yüksekokullarında önceliklerinin bütün sosyal donatıları tamamlanmış, öğretim elemanları ve öğrencilerin huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerine olanak sağlayacak mekanların oluşturulması olduğunu ifade eden Uçar, bu amaçla taahhüt edilen her şeyin tamamlandığı yerlerde yeni programlar ve bölümler açtıklarını vurguladı.
     Kadışehrinin kendine özgü özellikleri olduğunu anlatan Uçar, İlçemizde Türkiyeye örnek olacak Türkiyenin en büyük meyvecilik projesi yürütülüyor. Hem bu açıdan hem de ilçeye İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılacak binanın hizmete girmesini göz önüne alarak ilçemize bu yönde destek verdik dedi.
     Akdağmadeni Meslek Yüksekokuluna bağlı Bahçe Tarımı Programını Kadışehrinde açarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci aldıklarını ifade eden Rektör Uçar, şöyle devam etti:
     Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin Kadışehrinde ilk örneğini gördüğümüzde bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü Türkiyede tarımsal üretimin ve toplumsal dönüşümün tetikleyicisi olabilecek bir potansiyele sahip. Biz bu projeye destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu projeye destek için Bozok Üniversitesi olarak Akdağmadeni Meslek Yüksekokulumuzda Bahçe Tarımı Programını açtık. Bu yıl ilk öğrencimizi de aldık. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.
     Kaymakam Lütfullah Ün ise, Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin üç yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, Bozok Üniversitemiz ilçemizde Bahçe Tarımı Bölümü açtı. Bu projemizin akademik ayağını oluşturan bir başlangıç oldu. İnşallah ilerleyen yıllarda gerek projelerimiz ve gerekse Üniversitemizin katkıları devam edeceğine inancımız tamdır dedi.
     Açılıştan sonra, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Kadışehri Kaymakamı Lütfullah Ün ve Belediye Başkanı Davut Karadavut arasında Akdağmadeni Meslek Yüksekokuluna Bağlı Kadışehri Bahçe Tarımı Programının sürdürülebilirliği ve işbirliği protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber BÜye Bahçe Tarımı Programı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER