Bu çeşmelerden su değil sıcak çorba

Bu çeşmelerden su değil sıcak çorba akıyor -Kütahya Belediyesinin, DPÜye ait iki yerleşkede hazırlattığı çeşmelerden öğrencilere sıcak çorba ikramına başlandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, belediye tarafından üniversite öğrencilerine sabah saatlerinde sıcak çorba ikram edilmesi amacıyla iki yerleşkede oluşturulan çorba çeşmeleri törenle hizmete girdi.
     Belediye Başkanı Mustafa İça, Evliya Çelebi Yerleşkesinde düzenlenen törende, sürekli olarak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri yararına çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
     Özel halk otobüsleriyle sağlanan toplu taşıma için ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz elektronik kartlar dağıttıklarını belirten İça, şöyle konuştu:
     Toplu taşımayla ilgili troleybüs hattı için düğmeye bastık. İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Ulaşım AŞ, Kütahyamızın toplu taşımadaki troleybüs uygulama projelerini hazırlıyor. Ayrıca iki körüklü otobüs alarak duraklarımızı test edeceğiz. Ondan sonra da 18 troleybüs alarak daha rahat ulaşım imkanı sağlayacağız. 89 kilometrelik bisiklet yolu projemiz var. Konservatuvar, tiyatro, sinema salonları bulunacak 730 kişilik Kültür Merkezi yapıyoruz. Yenilenen mesire alanlarımızdan Ağaçköy Regülatörünü 23 Nisanda hizmete açmayı planlıyoruz. Burada spor merkezleri olacak ve kanalda sandal da yüzdüreceğiz. Kent Parkımızda buz pateni ve diğer gezinti alanlarını tamamlıyoruz. Yedigöller Şehzadeler Parkımızda Ezop Masal Adasını bitiriyoruz. DPÜ Güzel Sanatlar Fakültemizden hocalarımızın desteğini aldığımız adada olta balıkçılığı ile eğlence alanları oluşturacağız.
     İça, öğrencilere sıcak çorba ikram etmek amacıyla Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün yaptırdığı çeşmelerin, Evliya Çelebi ile Germiyan yerleşkelerinde 2012-2013 akademik yılı sonuna kadar hafta içi her gün sabah saatlerinde çeşitli çorbalarla hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
     Çeşmedeki musluklardan bardaklara doldurulan mercimek çorbasının öğrencilere ikram edilmesiyle sona eren törene, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bu çeşmelerden su değil sıcak çorba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER