Bu da çocukların kalesi

Bu da çocukların kalesi -Antalyada bir otelin sahiline çocukların oynaması için yapılan ve surları 1.5 metre, kuleleri 3 metreyi bulan kumdan kale, görenlerin ilgisini çekiyor -Yaklaşık 400 ton kumun kullanıldığı kalenin yapımı i


ANTALYA (A.A) - Okan Özer - Antalyada bir otelin sahiline çocukların oynaması için yapılan ve surları 1.5 metre, kuleleri 3 metreyi bulan kumdan kale, görenlerin ilgisini çekiyor.
     Rixos Sungate Otelinin sahiline Global Dizayn ve Art Work firması tarafından kum ve su kullanılarak dev bir kale yapıldı. Türkiye, Letonya, Litvanya, Hollanda, İspanya ve Brezilyadan toplam 10 heykeltraşın çalıştığı kumdan kalenin yapımı 10 gün sürdü.
     Yaklaşık 400 ton kumun kullanıldığı kale, sahilde 144 metrekarelik alana yapıldı. Surları 1.5 metre, kuleleri ise 3 metre yükseklikte olan kum kalenin girişinde 5.5 metre uzunluğunda şövalye bulunuyor. Kalenin surlar dışında kalan iç kısmının üzeri ise çocukların güneşten etkilenmemesi için kapatıldı.
     Kalenin içine giren çocuklar, burada hazırlanan oyun parkında kumlarla oyunlar oynayabiliyor, kaydıraktan kayabiliyor. Ayrıca kum kalede çocuklar için workshoplar da düzenlenecek. Workshoplarda, çocuklara kum sanatı öğretilecek. Kum kalenin, sahilde yaklaşık bir yıl kalacağı belirtildi.
     Otelde konaklayan ailelerin çocuklarının sahilde güvenli bir şekilde oyun oynayabilmesi amacıyla yapılan kumdan kalede güvenlik ön planda tutuluyor. Çocuklar kum kalenin içerisinde oyun oynarken, otelin çocuk kulübünde görevli iki kişi çocuklarla ilgileniyor. Ayrıca kumdan kalenin deniz kıyısında olması nedeniyle cankurtaran da sahilde bekliyor.
    
     -Gelecek yıllarda bu etkinliğimizi büyütmek istiyoruz-
    
     Rixos Sungate Oteli Genel Müdürü Cem Uzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kumdan kalenin yapımında dünyaca ünlü heykeltraşların çalıştığını, kalenin 10 günde tamamlandığını söyledi.
     Kumdan kalenin içinde çocukların hem eğlendiğini hem de kum sanatını öğrendiklerini vurgulayan Uzan, Gelecek yıllarda bu etkinliğimizi büyütmek istiyoruz. Superman, Shrek, Batman gibi çizgi roman kahramanlarının yer aldığı kumdan heykellerle sahilimizi donatmayı düşünüyoruz dedi.
     Uzan, yaptıkları kalenin Türkiyede başka bir benzerinin bulunmadığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bu da çocukların kalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER