Bu köyde uçan kuş bile kayıt

Bu köyde uçan kuş bile kayıt altında -Adananın Alpu köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla kurdurdukları 12 kamerayla köyün güvenliğini sağlıyor -Muhtar Arif Yavuz: Kameralar köye girip çıkanlar için caydırıcılık sağlıyor


ADANA (A.A) - Pozantı ilçesine bağlı Alpu köyünde yaşayanlar, kendi imkanlarıyla kurdurdukları 12 kamerayla köyün güvenliğini sağlıyor.
     Köy Muhtarı Arif Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kendilerine köye kamera kurulması yönünde fikir sunduğunu belirterek, bu düşünce doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyledi.
     Yaklaşık 1 hafta önce köy geneline 20 bin lira masraf yaparak 12 kamera kurduklarını anlatan Yavuz, Kameralardan 3 tanesi hareketli, 5i sabit, 3ü de köy giriş ve çıkışlarında plaka okuyor. Kameralar köye girip çıkanlar için caydırıcılık sağlıyor dedi.
     Kameraların kaydettiği görüntülerin 60 gün boyunca kayıt altında tutulduğunu belirten Yavuz, sistemin olası bir olayda zanlının tespiti için güvenlik güçlerine kolaylık sağladığını anlattı.
     Köyde yaşayanların kameraların takılmasından memnun olduğunu ifade eden Yavuz, sistem kurulduktan sonra köyde güvenliğin arttığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık - Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bu köyde uçan kuş bile kayıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER