Bu üniversite öğrenciye 2 bin lira

Bu üniversite öğrenciye 2 bin lira burs, ailesine tatil veriyor -Öğretime bu yıl başlayacak Uluslararası Antalya Üniversitesi, kendisini tercih edecek öğrencilere burs, ailelerine de 5 yıldızlı otelde bir haftalık tatil hediye edeceği


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada bu yıl öğretime başlayacak Uluslararası Antalya Üniversitesi, kendisini tercih edecek öğrencilere burs, ailelerine de 5 yıldızlı otelde bir haftalık tatil hediye edeceğini duyurdu.
     Döşemealtı ilçesinde 300 bin metrelik alanda kurulan ve mütevelli heyeti başkanlığını işadamı Fettah Tamincenin yaptığı Uluslararası Antalya Üniversitesi, öğretim hayatına İngilizce eğitim diliyle başlıyor. İkinci yabancı dil olarak İspanyolca, Arapça, Rusça ve Çincenin olacağı üniversitede, Somaliden Togoya, Avusturalyadan Almanyaya 30 ülkeden 122 yabancı öğrenci de eğitim görecek.
     Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirecek, doğu ve batı kültürünü sentezleyecek uluslararası bir üniversite vizyonu ile yola çıktıklarını söyledi. Üniversitenin tanıtım günlerinin başladığını ve 3 Ağustosa kadar süreceğini anlatan Göktepe, tanıtım günlerinde öğrencileri öğretim üyeleri ile buluşturacaklarını ifade etti. Göktepe, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk ile Turizm Fakülteleri olmak üzere 4 fakülte, 9 bölümle eğitim hayatına başlayacaklarını dile getirdi.
     Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk 3 bine giren öğrencilere 750 lira ile 3 bin lira arasında burs imkanı sunacaklarını kaydeden Göktepe, ilk 100e giren öğrencilere ise ayda 2 bin lira burs ve ailesiyle 5 yıldızlı otelde bir haftalık tatil hediye edeceklerini ifade etti.
     Türk öğrencilerin dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle sınıf arkadaşı olacaklarını belirten Göktepe, şöyle konuştu:
     Bu yıl 520 öğrenci ile eğitim hayatımıza başlayacağız. Bu öğrencilerden 122si yabancı, 398i ise Türkiyeden olacak. Bu yüzde 23 oranında yabancı öğrenci demek. Bu oran ile Türkiye birincisiyiz. Türkiyede üniversitelerdeki yabancı öğrenci ortalaması Türk öğrencilere göre yüzde 1-2 seviyelerinde. Biz yüzde 23le başlıyoruz ve bu oranı artıracağız. Öğrenciler, 4 öğrenciden birinin yabancı olacağı bir ortamda eğitim görecek. Çok renkli ve kültürlü, İngilizcenin 24 saat konuşulduğu bir ortam kurguluyoruz. Türklerin arasına yabancıların girdiği bir kampüsten ziyade, Türkler ve yabancıların eşit koşullarda yaşadığı bir kampüs planlıyoruz.
     İlk defa bir üniversitenin isminde Uluslararası unvanı olduğuna da dikkati çeken Göktepe, 30 öğretim üyesini kadrolarına dahil ettiklerini ve öğretim üyelerinden yüzde 80inin yurtdışındaki üniversitelerden geldiğinin altını çizdi. Göktepe, yurt dışından gelen öğretim üyelerinden yüzde 20sinin de yabancı olduğuna işaret etti.
     Uluslararası üniversite olmanın sorumluluğunu taşıyacaklarını anlatan Göktepe, öğrenci ve öğretim üyelerinin dünyadaki diğer üniversiteler ile işbirliği yaparak ortak projeler üreteceğini ifade etti. Göktepe, yurtdışındaki 10 üniversite ile işbirliği anlaşması yaptıklarını ve bu sayının hızla artacağını kaydetti.
     Doğru öğrenciyi doğru öğretim üyesiyle aynı ortamda buluşturmayı hedeflediklerini açıklayan Göktepe, Butik ve tematik bir üniversite olmayı düşünüyoruz. Kaliteden taviz vermeden, Türkiye standartlarında vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 içine girmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmek dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bu üniversite öğrenciye 2 bin lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER