Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verildi

Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verildi


MUŞ (A.A) - Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV), doğuştan yürüme engelli çocuğa akülü araç verildi.
     İlçenin Bahçelievler mahallesinde ikamet eden ve doğuştan yürüme engelli olan Bulanık Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Özgenur Çakara, SYDV mütevelli heyetince yapılan değerlendirme sonucu, engelli aracı verildi.
     Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine 4 akülü araç, 3 oksijen konsantörü, 4 işitme cihazı ile 2 tıbbi cihaz verdiklerini söyledi.
     Engellilerin hayatlarını kolay bir şekilde sürdürebilmeleri için gayret gösterdiklerini belirten Görükmez, Bu insanlara sahip çıkmak, bizim vazifemiz. Devletimiz, özürlülere, yaşlılara, bakıma muhtaç vatandaşlara çok değer veriyor. Bu değerin bilincinde olduğumuz için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımız devam edecek. Onların hayatlarındaki engelleri bir nebze olsun azaltmak bizi mutlu ediyor dedi.
     Çakarın annesi Gönül Çakar, akülü aracın hayatlarını kolaylaştıracağını söyledi.
     Eşinin inşat işçisi olduğunu söyleyen Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Maddi durumumuz iyi değildi. Kendi İmkanlarımızla bu akülü aracı alamazdık. Bizim de yavrumuzun da bundan sonra hayatı daha kolaylaşacak. Bize bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız Ferit Görükmez ve SYDVnin mütevelli heyetine teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bulanıkta engelli çocuğa akülü araç verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER