Bulgar tır şoförlerinin boykotu

Bulgar tır şoförlerinin boykotu -Bulgar tır şoförlerinin boykotuna yol kapatma eylemiyle karşılık veren Türk tır sürücülerine, Bulgaristan güvenlik güçlerinin müdahale ettiği öğrenildi


EDİRNE (A.A) - Bulgar tır sürücülerinin 36 saattir süren sınır kapısını kapatma girişimine yol kapatma eylemiyle karşılık veren Türk tır sürücülerine, Bulgaristan polis ve jandarmasının müdahale ettiği öğrenildi.
     Bulgaristanın Kapitan Andreevo ve Lesova sınır kapılarının dün Bulgar tır şoförleri tarafından geçişe kapatılmasıyla başlayan boykot bugün de sürüyor.
     Boykot nedeniyle Bulgaristan ve Türkiye tarafında kilometrelerce tır kuyruğu oluştu. Uzun süre Türkiyeye giriş yapmak için Bulgaristanın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı önünde bekleyen yaklaşık 100 Türk tır sürücüsü, Bulgaristan sınır kapısına 3 kilometre kala oturma eylemi yaparak karayolunu trafiğe kapattı.
     Türk sürücülerin eylemi, Bulgar güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. Müdahale sırasında bazı Türk tır sürücüleri, Bulgar polis ve jandarma güçlerince darbedildiklerini iddia etti.
     Tır sürücüsü Mehmet Baran, Bulgaristan jandarması tarafından darp edildiğini söyleyerek, "Kaç gündür aç susuz Bulgaristanda bir boykot yüzünden bekliyoruz. Biz de eylem yapalım, sesimizi duyuralım istedik. Bu sırada Bulgar güvenlik güçleri beni darp etti" dedi.
     Bir başka tır şoförü Nafiz Öztürk de tartaklanan sürücü arkadaşını Bulgar polisinin elinden kurtarmak isterken kendisinin de darbedildiğini öne sürdü.
     Türk tır şoförlerinin yeniden eylem yapacağı duyumu üzerine, çevre illerden gelen takviyelerle sayıları yaklaşık 500ü bulan Bulgar polis ve jandarma ekipleri, Türk plakalı tırların çevresinde güvenlik önlemi aldı.
    
     -Boykot süresi belirsiz-
    
     Türkiyeye giriş yapmak isteyen yaklaşık bin tır, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı önünde 25 kilometrelik kuyruk oluştururken, Bulgaristana çıkış yapmak isteyen yaklaşık 600 tır Kapıkule, yaklaşık 400 tır da Hamzabeyli sınır kapısı önünde kuyruğa neden oldu.
     Bulgar Motorlu Taşıtlar Sahipleri Birliği Başkanı Petko Angelov, boykotu sürdürmede kararlı olduklarını söyledi. Geçen hafta düzenledikleri benzer protestonun ardından Türkiyeden sözlü beyanat aldıklarını ancak mevcut uygulamaların sürdüğünü ifade eden Angelov, isteklerinin kabul edildiğine dair yazılı bir taahhüt verilmemesi halinde boykotu aylarca sürdürebileceklerini kaydetti.
     Bulgar tır şoförleri, eylemlerine dün saat 08.00de başlamışlardı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Bulgar tır şoförlerinin boykotu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER