Bulgaristandaki genel seçimler

Bulgaristandaki genel seçimler -Sakaryada kurulan iki sandıkta oy verme işlemi devam ediyor


SAKARYA (A.A) - Bulgaristandaki genel seçimler için Sakaryada kurulan iki sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor.
     Sakaryanın Serdivan ve Ferizli ilçelerinde yaşayan Bulgaristan vatandaşı 850 seçmen, 07.00de oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi 20.00de sona erecek.
     Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 saatte yaklaşık 300 seçmenin oy kullandığını söyledi.
     Bilaloğlu, Bulgaristanda 2011de yapılan cumhurbaşkanlığı ve 2009daki genel seçimlerde oy kullandıklarını belirterek, Sakaryada 850 seçmenin oy kullanmasını beklediklerini anlattı.
     Türkiyedeki seçmenlerin Bulgaristandaki yakınlarına destek olmak amacıyla seçime iştirak ettiklerini kaydeden Bilaloğlu, "Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibattayız. Şu anda her seçim bölgesinde beşer kişi görev yapıyor. Dışişleri Bakanlığı personeli ve bizden de bir görevli sürekli sandıkları denetliyor" diye konuştu.
     Kırcaaliden 1951 yılında Sakaryaya göç eden Mehmet Hammaz ise bu yıl çifte vatandaşlık alarak, ilk defa Bulgaristandaki seçimlerde oy kullandığını dile getirdi.
     Hammaz, şöyle konuştu:
     "Temennim, Bulgaristanda oylar bölünmeden Türklerin güç kazanması ve hükümet ortağı olması. Bulgaristandaki Türklerin geleceğinin daha aydınlık olmasını arzu ediyorum. Bulgaristandaki seçimleri çok demokratik buluyorum çünkü halk düne göre daha rahat konuşuyor ve seçeneklerini daha rahat kullanabiliyor.
     Bunun en güzel örneği Adapazarında oy kullanılması. Bu güzellikleri sağlayanlara teşekkür ederiz."
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bulgaristandaki genel seçimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER