Bulgaristanın Hürriyet ve Şeref Halk Partisi

Bulgaristanın Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dal: -"Bulgaristanda en büyük sorun, ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelere hiçbir yatırım yapılmıyor" -"Türkiye


TEKİRDAĞ (A.A) - Bulgaristanın Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kasim Dal, "Bulgaristanda en büyük sorun ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelere hiçbir yatırım yapılmıyor" dedi.
     Çorluda gazetecilere açıklamalarda bulunan Dal, 1 Aralık 2012de yapılan büyük bir kongre ve yüksek katılımla partilerini kurduklarını ifade ederek, Bulgaristanda yaşayan halkın bir değişim istediğini belirtti.
     Beklenilen değişikliği yapacaklarını kaydeden Dal, "Halkın sesine yanıt vererek bu partiyi kurduk. Zaten tabanın isteği de buydu. Bu 23 yıldan sonra bir de bizi deneyin diyoruz. Türkiyede yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oylarına talibiz" şeklinde konuştu.
     Dal, Türkiyede yaşayan ve Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacak kişilerin eskiden büyükelçiliğe ve konsolosluklara dilekçe verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
     "Son edindiğimiz bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulu, Türkiyede 86 sandık kurulacak diye karar almış. Bunların 6sı da Çorluda olacak. Kim Bulgaristan vatandaşıysa, buradan çağrı yaparak, oy kullanmaları için sandığa gitmelerini istiyoruz. Çok kısa zamanda yaklaşık 15 bin üyemiz oldu. Daha 4-5 aylık bir partiyiz. Özellikle de gençlerden çok büyük destek alıyoruz. Kadrolarımızda genç ve tecrübeli insanlara yer verdik. Bulgaristanda gelecek gençlerin. Bulgaristanda en büyük sorun, ekonomik kriz ve işsizlik. Özellikle Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelere hiçbir yatırım yapılmıyor."
    
     -"Türkiye Devletinin desteği bizim için çok önemli"-
    
     Dal, Bulgaristanda Türk ve Müslümanların yaşadığı bölgelerde Türkiyeden gidecek büyük sanayicilerin yatırım yapması yönünde bir beklenti olduğunu da vurguladı.
     Bulgaristanda genç yaşta cezaevine girdiğini anlatan Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Daha 22 yaşımdayken 1985te cezaevine girdim ve 3,5 yıl hapiste kaldım. 23 yıldır beklentimiz, Bulgaristanda yaşayan Türk halkına zulüm yapanların cezalarını almasıydı ama bu olmadı. Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Bu bölgelere yatırım yapılması ve istihdam yaratılması konusunda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğandan söz aldık. Maalesef 23 yıldır Türkiye Devleti ve Türkiyede yaşayan soydaşlarımızla bir kopukluk var. Bunun için biz, iki ülke yönetimi arasında çok iyi bir köprü olmak istiyoruz. Türkiye Devletinin desteği bizim için çok önemli."
     Bulgaristanda, Hak ve Özgürlükler Hareketinin eski lideri Ahmet Doğana yönelik saldırıyla ilgili soru üzerine de Dal, kuru sıkı tabancayla gerçekleştirilen saldırıyı parti olarak kınadıklarını söyledi.
     Dal, "Kendilerini mağdur göstermek için böyle bir komplo yapıldı" dedi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Bulgaristanın Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER