Bunaltan sıcak ateş karşısında çalışıyorlar

Bunaltan sıcak ateş karşısında çalışıyorlar


SİVAS (A.A) - Koyulhisar ilçesinde, ramazan pideleri, fırıncıların uzun ve yorucu mücadeleleri sonrasında evlere ulaşıyor.
     İlçede 23 yıldır faaliyet gösteren Belediye Ekmek Fabrikasının taş fırınında pişen ekmekler vatandaşlardan yoğun talep görüyor.
     Fırın işletmecilerinden Ferhat Erer, kendisinin 15 yıldır bu işi yaptığını, babası Agah Ererin ise 58 yıllık fırıncı olduğunu söyledi. Erer, baba mesleği olan fırıncılığı en iyi şartlarda devam ettirmek için çalıştığını belirterek, ilçede günlük 2 binden fazla ekmek ürettiklerini, ramazan ayında bu rakamın daha da arttığını söyledi.
     Fırın çalışanlarından Cavit Değer ise ramazan pidelerini yaklaşık 200 derece sıcaklıkta pişirdiklerini söyledi. Fırıncılığın yaz aylarında çok zor bir meslek olduğunu belirten Değer, bu zorluğun ramazan ayında tutulan oruçla daha da katlandığını belirtti. 50 derece sıcaklıkta ekmek pişirmenin zor olduğunu ifade eden Değer, şunları kaydetti:
     Mesleğimi severek yapıyorum. Normal zamanlarda sabahın ilk ışıklarıyla uyanarak, vatandaşların sabah kahvaltılarına sıcak ve taze ekmek sunuyoruz. Ramazan ayında ise ekmek çıkarmaya öğle saatlerinde başlıyoruz. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına fırın sıcaklığı da eklenince mesleğin ne kadar zor olduğunu anlatmak yetmez. Ama biz buna rağmen vatandaşa hijyenik, taze ve kaliteli ekmek sunmanın çabası içerisindeyiz.
     Ramazan ayı olması nedeniyle geleneksel ramazan pidesi hazırladıklarını ifade eden Değer, iyi bir pidenin mutlaka 200 derece sıcaklıkta pişirilmesi gerektiğini belirterek, Ramazan pidesini 500 gramlık hamurdan hazırlıyoruz. Hamurla birlikte kepekli un, yumurta ve susam kullanıyoruz. Ekmeği iyice kızarana kadar, yani nar gibi olana kadar taş fırında bekletiyoruz ifadelerini kullandı.
     Yılmaz ise 10 yıldır bu işi yaptığını, fırıncılığın zor ve emek isteyen bir meslek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Bunaltan sıcak ateş karşısında çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER