Burdurda AB Projesi için ortak akıl

Burdurda AB Projesi için ortak akıl toplantısı


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliğinin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programına hazırlayacağı proje başvurusu için Burdurda kamu ve özel kurum ile kuruluşlar ile toplantı yaptı.
     İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıklarındaki proje hazırlık toplantısı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Burdur Hizmet Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıda, İstihdam, Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal İçerme başlıkları hakkında bilgilendirme yapan BAKA yetkilileri, katılımcıların projede yer almasını istedikleri hizmet veya eğitim ihtiyaçları konularında görüşlerini aldı.
     BAKA Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, çağrının farklı öncelik eksenlerini kapsamakta ve amaç olarak daha iyi iş olanaklarının oluşturulması, daha geniş bir sosyal uyum, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve bilgi temelli bir ekonomiye geçiş hedefi taşıdığını söyledi.
     Demirbaş, toplam bütçesi 144 milyon avro olan programın 63 milyon avro bütçe ayırdığı istihdam başlığındaki önceliğin özellikle kadınların iş gücüne katılımlarını artırarak ve özellikle gençler için olmak üzere işsizlik oranlarını azaltarak, daha çok insanı istihdama çekmek ve istihdamda kalmalarını temin etmek olduğunu belirtti.
     Demirbaş, şöyle konuştu:
     Bütçesi 33 milyon avro olan Hayat Boyu Öğrenme başlığındaki öncelik, yaşam boyu öğrenmenin ilerletilmesi ve insan kaynağına işletmeler ve işçiler tarafından yatırım yapılmasının teşvik edilmesiyle, işçilerin, işletmelerin ve girişimcilerin uyum yeteneklerinin arttırılmasıdır. Bütçesi 20 milyon avro olan diğer bir başlık olan Sosyal İçermede ise öncelikler itina gösterilmesi gereken kişilerin iş gücüne dâhil olmalarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve iş gücü piyasasındaki tüm ayrımcılık türleri ile mücadele edilmesi amacıyla gereken imkanları sağlayarak içermeci bir iş gücü piyasasının teşvik edilmesi olarak belirlenmiş.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda AB Projesi için ortak akıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER