Burdurda aktar ve baharatçılara denetim

Burdurda aktar ve baharatçılara denetim -İl Sağlık Müdürü Şenbayram: -Bitki kaynaklı tüm ürünleri uzman tavsiyesi olmadan vatandaşların tedavi amaçlı kullanmamaları, kullanmadan önce mutlaka aile hekimlerine ve eczacılara da


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, bitki kaynaklı tüm ürünleri uzman tavsiyesi olmadan vatandaşların tedavi amaçlı olarak kullanmamaları, kullanmadan önce mutlaka aile hekimlerine ve eczacılara danışmaları gerektiğini bildirdi.
     Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki aktar ve baharatçılarda satılan ürünlerin mevzuatlara uygunluğunu belirlemek amacıyla Sağlık Müdürlüğü tarafından denetimler yapıldığını belirtti.
     Denetimler sırasında, aktar ve baharatçıların bilgilendirildiği, mevzuatta yer alan düzenlemelerin esnaf tarafından yerine getirilmesi amacıyla iş yerlerindeki eksikliklerin belirlendiğini anlatan Şenbayram, amaçlarının önemli bir görev üstlenen aktar ve baharatçıların, görevlerini yerini getirirken bilinçli ve yasal mevzuatlara uygun şekilde davranmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
     Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Şenbayram, şunları kaydetti:
     Özellikle başta bitkisel ilaçlar olmak üzere bitki kaynaklı tüm ürünleri uzman tavsiyesi olmadan vatandaşların tedavi amaçlı kullanmamaları, kullanmadan önce mutlaka aile hekimleri ve eczacılara danışmaları gerekir. Ayrıca vatandaşların bazı hastalıkları tedavi ettiği iddia edilen bitkisel kaynaklı ürünlere ait broşürlere ve internet tanıtımlarına itibar etmemeleri son derece önemlidir. Özellikle uzman tavsiyesi olmadan kullanılan bitkisel ürünlerin doğrudan ölümcül etkileri olabildiği gibi modern tıp yöntemlerinin yerine kullanıldığında tedavi süreçlerinde gecikmeye ve hastalıkların daha da ağırlaşmasına yol açabilmektedir.
     Şenbayram, İl Sağlık Müdürlüğü olarak insan sağlığını ilgilendiren tüm denetimlerin kararlılıkla ve etkin bir şekilde devam edeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda aktar ve baharatçılara denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER