Burdurda dolandırıcılık iddiası

Burdurda dolandırıcılık iddiası -Büğdüz beldesinde değerli tarihi eserlerin bulunduğunu söyleyerek bu eserleri çıkarma karşılığında bir vatandaştan 30 bin lira istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2si tutuklandı


BURDUR (A.A) - Büğdüz beldesinde değerli tarihi eserlerin bulunduğunu söyleyerek bu eserleri toprak altından çıkarma karşılığında bir vatandaştan 30 bin lira istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2si tutuklandı.
     Alınan bilgiye göre Büğdüz beldesinde yaşayan Y.Ö, Jandarma İmdat Hattını arayarak beldeye gelen bazı kişilerin babası H.H.Öden bölgedeki tarihi eserleri toprak altından çıkarma karşılığında 30 bin lira istediklerini bildirdi.
     İhbar üzerine harekete geçen Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.H.Önün evine operasyon düzenledi. Operasyonda evde bulunan Orhan Gönültaş gözaltına alındı,
     yanındaki bir adet sahte Meryem Ana heykelciği, bir adet Viking heykelciği, bir adet Artemis heykelciği ve bir adet dışı alçı kaplama seramik kap ele geçirildi.
     Jandarma soruşturma kapsamında Burdur kent merkezindeki bir otelde kalan Aydın Çetiner, M.C ve A.Çyi gözaltına aldı.
     Jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Gönültaş ve Çetiner, çıkarıldıkları mahkemece dolandırıcılık suçundan tutuklandı.
     Diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Bu arada zanlıların polise verdikleri ifadede, daha önceden Büğdüz beldesine gömdükleri sahte tarihi eserleri yeni bulunmuş gibi Y.Öye gösterdikleri, bölgeyle ilgili bilgileri ise İsviçrede yaşayan bir papazdan aldıklarını söyledikleri öğrenildi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER