Bursada Ağaç Yaşlıyken de Eğilir projesi

Bursada Ağaç Yaşlıyken de Eğilir projesi -Proje kapsamında lise öğrencileri, yaşlılara bilgisayar ve ihtiyaç duydukları teknolojik bilgilerle ilgili eğitim veriyor


BURSA (A.A) - Bursada, Ağaç Yaşlıyken de Eğilir projesi kapsamında bir lisenin öğrencileri, yaşlılara bilgisayar ve ihtiyaç duydukları teknolojik bilgilerle ilgili eğitim veriyor.
     Meriç Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliğinin Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında Ağaç Yaşlıyken de Eğilir adlı projeyi hayata geçirdi. Polonya, Portekiz ve Romanyadan da bazı okulların yürüttüğü proje kapsamında öğrenciler, yaşlılara bilgisayar ve diğer teknolojik konular hakkında kurs veriyor.
     Okulun İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Hatice Arslan, projeyi hayata geçirmeden önce internet üzerinden Polonya, Portekiz ve Romanyadaki okullardaki öğretmen ve öğrencilerle temasa geçerek program belirlediklerini söyledi.
     Projeyi Portekiz, Polonya ve Romanyadaki okullarla birlikte yürüttüklerini dile getiren Arslan, öncelikli amaçlarının gençler ile yaşlıları birlikte daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Arslan, öğrencilerin önce anketle yaşlıların hangi alanda eğitim almak istediklerini belirlediğini anlatarak, Anket sonucu bilgisayar, internet kullanımı ve diğer teknolojik alanlar ön plana çıktı. Bu çerçevede yoğunlaştık ve kursumuzu açtık dedi.
     Yaşlılara yönelik kursun hafta sonları 10.00-12.00 saatleri arasında verileceğini ifade eden Arslan, Kurs için 9 yetişkin başvuru yaptı. 10 kişilik daha kontenjanımız var. Gençler hem hem yaşlılarla bir araya gelme fırsatı buluyor hem de bu yaşta öğretmeyi öğretiyor. Projenin iki tarafa da faydası oluyor diye konuştu.
     Meriç Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Ardıç ise yaşlıların ihtiyaçlarına göre kurs düzenlediklerini belirterek, Kursa katılan emekli bir müdür var. Daha önce bilgisayar bilgisi yoktu. Kurs sayesinde Amerikadaki torunu ile internet aracılığıyla görüşüyor. Öğrencilerimiz çok önemli bir iş başarıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Ağaç Yaşlıyken de Eğilir projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER