Bursada Kültür Yolları ve İnanç Turizmi

Bursada Kültür Yolları ve İnanç Turizmi Çalıştayı -Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Akçan: Kültür ve medeniyetlere ait izlerin gün yüzüne çıkarılması için yapılan kazılara ayrılan ödenek 2002 yılına göre 25 kat a


BURSA (A.A) - Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan, Kültür ve medeniyetlere ait izlerin gün yüzüne çıkarılması için yapılan kazılara ayrılan ödenek 2002 yılına göre 25 kat artırılarak, 48,1 milyon TLye çıkarılmıştır dedi.
     Akçan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Çandarlı İbrahim Paşa Kültür Merkezinde düzenlenen Kültür Yolları ve İnanç Turizmi Çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, bakanlığın uyguladığı politikalar sayesinde Türkiyenin son yıllarda turizm konusunda büyük bir atılım yaptığını söyledi.
     Türkiyenin, 2011 yılında 31,5 milyon yabancı turist ile dünya genelinde önemli bir seviyeye geldiğini belirten Akçan, 2010 yılı verilerine göre ise Türkiyenin turizm gelirleri bakımından 9. sırada yer aldığını kaydetti.
     Akçan, Türkiyenin turizm gelirlerinin de 23 milyar dolar seviyesini aştığını belirterek, Bu olumlu tablonun gerçekleşmesi bakanlığımız tarafından uygulanan doğru politikalarla sağlanmıştır. Özellikle kültür ve medeniyetlere ait izlerin gün yüzüne çıkarılması için yapılan kazılara ayrılan ödenek 2002 yılına göre 25 kat artırılarak, 48,1 milyon TLye çıkarılmıştır. Buna bağlı olarak 2002 yılında 57 olan kazı alanı bugün 123e çıkmıştır diye konuştu.
     Kültür yolları ve inanç turizmi açısından Bursanın önemli bir kent olduğunu vurgulayan Akçan, bu nedenle çalıştayın üçüncüsünü burada yaptıklarını belirtti.
     Akçan, Bursanın termal yollar konusunda Avrupa Konseyine sunduğu dosyayı çok önemsediklerine de değinerek, Bu girişimin diğer kentlere de örnek olmasını istiyoruz dedi.
    
     -Bursa son 4 yılda çok önemli bir noktaya geldi-
    
     Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez de Bursada kültür turizminin daha da ivme kazanması yönünde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Bursanın kültür ve sanatta önemli kentlerden biri haline geldiğini ifade eden Erdönmez, şöyle konuştu:
     Bir gün içinde kentin farklı noktalarında onlarca uluslararası sanatsal etkinlik görebilirsiniz. Yine kentin her köşesinde restore edilerek fonksiyon kazandırılan tarihi yapıları görmeniz mümkün. Restore edilen bu tarihi yapılar aynı zamanda bulundukları bölgedeki sosyal yaşama da önemli katkılar sağlıyor. Bu yapılar sayesinde insanların kültüre ve tarihi eserlere bakış açısı olumlu yönde değişiyor. Bu genel vizyon sayesinde Bursanın son 4 yılda çok önemli bir noktaya geldiğini söyleyebiliriz. Bu çalıştay da kültür politikalarımızın yeniden şekillenmesi açısından kentimiz için büyük önem taşıyor.
     Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu da günümüzde turizmin gezip görmenin ötesinde farklı şekillerde anlamlandırılması gerektiğini belirterek, turizmin yeni beklentilerini karşılayacak şekilde Bursanın kendini çok iyi hazırladığını söyledi.
     Daha sonra, Uluslararası Alanda Kültür Yollarının Önemi ve Gelişimi başlıklı oturumda, Frig Yürüyüş Yolu, Evliya Çelebi Yolu, Bursanın Sağlık Turizmi Potansiyeli konuları ele alındı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Bursada Kültür Yolları ve İnanç Turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER