Bursada 5 bin 600 öğrenciye güvenli

Bursada 5 bin 600 öğrenciye güvenli gıda eğitimi -MÜSİAD Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çepni: -Güvenli gıda tüketebilmek için güvenli gıda üretmek şarttır. Hükümetler tarafından kurulmuş yasal otoritelerin görevi, halkı güvenli olm


BURSA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, Güvenli gıda tüketebilmek için güvenli gıda üretmek şarttır. Hükümetler tarafından kurulmuş yasal otoritelerin görevi, halkı güvenli olmayan gıdadan korumaktır dedi.
     Çepni, Şubat ayında başlatılan ve Bursada yaklaşık 40 ilköğretim okulunda 5 bin 600 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen Bilinçli Gıda Satın Alma ve Tüketimi seminerler dizisinin kapanışında yaptığı konuşmada, insan hayatının sağlıklı bir şekilde devam etmesinin, her şeyden önce yeterli ve dengeli gıda alınmasına bağlı olduğunu söyledi.
     Bu anlamda insanın yaşaması, fiziksel ve zihinsel gelişimini sürdürmesi için yeterli miktarda gıdayı güvenli bir şekilde alabilmesinin temel insan hakları sorunu olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Çepni, şöyle konuştu:
     Güvenli gıda maddesi elde etmenin ön koşulu, güvenli ham madde sağlanmasıdır. Bu bağlamda güvenli gıda maddeleri üretebilmek için öncelikle asgari sağlık, hijyenik ve teknik koşullara sahip işletmelerde üretim yapılması gerekir. Özellikle fast food tipi gıdaların çoğunlukla çocuk ve gençler tarafından tercih edilmesi, yetersiz, dengesiz ve sağlıksız beslenme sorununu akla getirmektedir. Güvenli gıda tüketebilmek için güvenli gıda üretmek şarttır. Hükümetler tarafından kurulmuş yasal otoritelerin görevi, halkı güvenli olmayan gıdadan korumaktır.
     Devletin, vatandaşlarına daima yeterli miktarda ve çeşitlilikte gıda sağlamakla yükümlü olduğunu ifade eden Çepni, Sağlanan gıdalar, toplumun alım gücüne uygun, insan sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmeyecek nitelikte ve kalitede olmak zorundadır. Toplumun güvenli ve kaliteli gıda tüketmesi hedefinin gerçekleştirilmesi için devletin var olan denetim ve kontrol mekanizmasının sürdürülebilir ve daha etkin hale getirilmesi gerekir dedi.
     Seminerler kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında, birinciliği Sadi Etkeser İlköğretim Okulundan Ömer Oğuz Akdeniz, ikinciliği Setbaşı İlköğretim Okulundan Ece Erdinç ve üçüncülüğü Fethiye Dörtçelik İlköğretim Okulundan Rümeysa Taşovalı kazandı. Dereceye giren öğrencilere, çeşitli ödüller verildi.
     Törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Umut Özgan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada 5 bin 600 öğrenciye güvenli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER