Bursada gerginlik

Bursada gerginlik -Bir grup BDPlinin dün, cezavlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürümesi üzerine çıkan olaylar, başka bir grup tarafından protesto edildi -Yavuzselim Mahallesinde iki grubun karşı karş


BURSA (A.A) - Bursada dün bir grup BDPlinin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan olaylar, başka bir grup tarafından protesto edildi. İki grubun karşı karşıya gelmesi üzerine olaya polis müdahale etti.
     Yavuzselim Mahallesinde toplanan ve dünkü olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 200 kişi, sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine mahallenin diğer bölümünde karşıt bir grup toplandı. Bursa Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve çevik kuvvet iki grubun karşı karşıya gelmemesi için bölgede önlem aldı.
     Karşılıklı sloganlarla ortamın gerilmesi üzerine gruplar birbirlerine taş ve bazı cisimler attı.
     Atılan taş ve cisimler nedeniyle bazı evlerin camları kırıldı, park halindeki otomobiller hasar gördü.
     Olayların büyümesi üzerine bölgeye özel harekat ekipleri sevk edildi.
     Bugün öğle saatlerinde de bir grup vatandaş, dünkü olayları protesto etmek için toplanmıştı. İstiklal marşı okuyan ardından da BDP Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek isteyen grup, polisin ikna etmesi sonucu olaysız dağılmıştı.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER