Bursada gönüllü itfaiyeciler yetişecek

Bursada gönüllü itfaiyeciler yetişecek -Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği arasında imzalanan protokolle, 25 arama kurtarma personeline itfaiyecilik kursu verilecek


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği arasında imzalanan protokolle, 25 arama kurtarma personeline itfaiyecilik kursu verilecek.
     Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile Bursa Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ali İhsan Gülcan arasında imzalanan Gönüllü İtfaiyecilik protokolüyle dernek üyesi 25 arama kurtarma personeli 79 saatlik kursun sonunda Gönüllü İtfaiyeci olup, alacakları sertifikaların ardından istedikleri ve işlerinin elverdiği sürece itfaiyecilerle birlikte yangınlara müdahale edebilecek.
     Doğan, törende yaptığı konuşmada, itfaiye teşkilatlarının müdahale hizmetlerinde en büyük destekçilerinin sivil toplum kuruluşları içinde yer alan arama kurtarma dernekleri olduğunu, bunlar arasında da en fazla yardımı Bursa 911 Arama Kurtarma Derneğinin üyelerinden geldiğini söyledi.
     Daha öncede birçok arama kurtarma derneği ile yaptıkları protokol çerçevesinde güç birliği oluşturduklarını dile getiren Doğan, Onların arama kurtarma çalışmalarına gerekli desteği vereceğimizi taahhüt ettik. Hedefimiz, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermektir dedi.
     Bursa 911 Derneği Başkanı Ali İhsan Gülcan ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile belirli yasalar doğrultusunda protokol imzaladıklarını ifade ederek, protokolün çok faydalı olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada gönüllü itfaiyeciler yetişecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER