Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -Kaçaklar adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak olan BDT, ayrıca Karmakarışık ve Rahvan Giden Atlılar oyunlarını sahneleyecek


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Kaçaklar adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak ve Karmakarışık ile Rahvan Giden Atlılar oyunlarını sahneleyecek.
     Ray Cooneyin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzunun çevirdiği Karmakarışık adlı oyunun yönetmenliğini Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooneyin en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen Karmakarışık, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, 5 Ocak Cumartesi günü 15.00 ve 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Özen Yulanın yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği Rahvan Giden Atlıların ise dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargının rol aldığı oyunda, Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur mesajı işleniyor.
     Oyun, Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve cumartesi saat 18.00de sahneye konulacak.
     Murat Can Kibiroğlunun yazdığı Kaçaklar adlı çocuk oyununu Ali Volkan Çetinkayanın yönetiyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçupun yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.
     Bir sirk hikayesi olan Kaçaklar oyunu, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını, muhteşem bir gösteriyle seyircisiyle buluşturuyor. Oyunun prömiyeri, AVP Sahnesinde 6 Ocak Pazar günü saat 14.00te gerçekleştirilecek.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği Osmancık adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor.
     36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, 5 Ocak cumartesi günü ise saat 14.00te sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu, Osmancıkın yanı sıra Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00te, cumartesi günü ise saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
     Şehir Tiyatrosu ayrıca, 8 Ocak Salı günü saat 20.00de William Shakespearein klasiklerinden biri olan Macbeth adlı oyunu Merinos AKKM Orhangazi Salonunda sahneleyecek. Sabahattin Eyüboğlunun Türkçeye çevirdiği Macbeth, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kubilay Karslıoğlunun yönetmenliğinde sahnelenecek. Güç tutkusunun insan ruhundaki etkisini konu alan oyun, Shakespearein en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.
     Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle Ala Moda filminin galası 6 Ocak Pazar günü Tayyare Kültür Merkezinde saat 20.00de gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER