Bursada öğretmenin darbedildiği iddiası

Bursada öğretmenin darbedildiği iddiası -Çocuğunu dövdüğü ileri sürdüğü öğretmeni darbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu veli, ilk duruşmada tahliye oldu


BURSA (A.A) - Merkez Yıldırım ilçesinde bir ilköğretim okulunda çocuğunu dövdüğü ileri sürdüğü öğretmeni darbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu veli, ilk duruşmasında tahliye oldu.
     Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, kasten yaralama, hakaret ve tehdit suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Nezer Ç. (45) ilk kez hakim karşısına çıktı.
     Tutuklu sanık Nezer Ç. oğlunun, İngilizce Öğretmeni tarafından darp edildiğini ve bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu öne sürerek, şunları söyledi:
     Oğlum uykularından bile sıçrayarak uyanıyordu. Ben de durumu konuşmak için okula gittim ve okul müdürüne durumu izah ettim. Müdür de öğretmenle konuşup problemi çözeceğini söyledi. Ben de evime döndüm. Yaklaşık bir ay sonra tekrar okula giderek İngilizce Öğretmeni Lokman Syi de yanıma alarak müdürün odasına götürmek istedim. Kolundan çektiğim sırada kendi eli burnuna değdi. Ben ona vurmadım. Hakaret veya tehdit de etmedim.
     Duruşmaya katılan İngilizce Öğretmeni Lokman S. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, Sanık daha önce çalıştığım okula ve Milli Eğitim Müdürlüğüne de giderek hakkımda şikayette bulunmuş. Olay günü yanında bir bayanla birlikte, ders sırasında sınıfa girdi. Bana bağırıp hakaretler ediyordu. Konunun ne olduğunu bilmediğim için kendisini müdüre yönlendirdim. Teneffüs zili çalıp derse gireceğimiz sırada sanık öğretmenler odasında bekliyordu. Bana bağırıp çağırarak Seni yaşatmayacağım gibi tehditlerde bulunup küfretti. Sonra bana saldırıp yumruk vurdu. Gören öğretmen arkadaşlar araya girip ayırdılar diye konuştu.
     Mahkemenin hakimi, tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesindeki bir ilköğretim okulunda 4 Mayısta meydana gelen olayda, Nezer Ç, çocuğunun dövüldüğü iddiasıyla okuduğu okula giderek, ders esnasında sınıfa girdiği İngilizce öğretmeni Lokman Sye (39) hakarette bulunduğu, ders bitiminde dışarıya çıktığında da darbettiği öne sürülmüştü.
     Öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Nezer Ç, tutuklanmıştı.
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada öğretmenin darbedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER