Bursada polis merkezi açılış töreni

Bursada polis merkezi açılış töreni -Vali Harput: "Biz her zamanda güvenliğimizi en üst noktada tutmak zorundayız. Suç işleyecek insan bilecek ki burada kanun var, polis var"


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Biz her zamanda güvenliğimizi en üst noktada tutmak zorundayız. Suç işleyecek insan bilecek ki burada kanun var, polis var" dedi.
     Vali Harput, Emniyet Müdürlüğü ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından yaptırılan Demirtaş Polis Merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, güvenliğin her şeyin temeli olduğunu söyledi.
     İnsanların, yarından emin olmadığı bir ülkede hiçbir şeyden bahsedilemeyeceğini ifade eden Harput, "Bursa gibi 3 milyonluk bir şehirde, Kafkasyasından Balkanlarına ve Anadolumuzun her yanından gelen insanlarımıza rağmen, bu kadar farklı grupların yaşadığı bu şehirde herkes tek vatan, tek bayrak, tek millet aynı değerler istikametinde öyle bir kenetlenmiş, bir ve beraber olarak omuz omuza büyük Türkiyeyi kurma yolunda hedefe doğru ilerliyoruz" diye konuştu.
     Bursanın imkanlarını daha iyi değerlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Harput, "Elbette bunun temelinde güvenlik vardır. Ama biz her zamanda güvenliğimizi en üst noktada tutmak zorundayız. Suç işleyecek insan bilecek ki burada kanun var, polis var. Ya da mağdur ve mazlum insan bilecek ki bana şefkatle kollarını açmış polisim var, devletim var. Bu anlayışla polis burada görev yapacak" ifadesini kullandı.
     İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da yüksek güvenlikli bir kente sahip olmak için ellerinden geleni yaptıklarını, böyle de devam edeceklerini belirterek, "Huzuru ve güvenliği sağlayabilmek için öncelikle halkla et ve tırnak gibi kaynaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Bugün burada vatandaşla kaynaşmamızın eserini görüyoruz" dedi.
     DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ise 9 milyon 208 bin lira yatırım değeri olan projenin, fiber optik alt yapı üzerinden haberleşme, görüntülü konuşma ve metro ethernet hizmeti sunduğunu kaydederek, "Ayrıca MOBESE bileşeni ile bölgemizde dikilmiş direkler üzerinde 53 sabit, 10 hareketli olmak üzere toplam 63 kamerayla izleme ve kayıt yapabiliyoruz. İşte bu MOBESE sistemini, polis merkezimizle entegre haline getirdik. Kamera görüntülerini bu merkeze aktaran alt yapıyı kurduk" şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.
     Törene, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve çok sayıda polis katıldı.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada polis merkezi açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER